След серията от рейдове по столичните заведения, за които ще се носят легенди, Денис Родман отново шокира всички фенове.

Най-скандалният играч в историята на НБА боядиса косата си в цветовете на националния флаг. 50-годишната легенда си бе направил и яркозелен грим на очите за мача на звездите.

Шоуто се състоя в "Арена Армеец" пред повече от 5000 зрители. В началото петкратният шампион от НБА бе леко резервиран, явно изморен от купоните. Родман се просна на едно от креслата, които бяха подредени около игрищата за състезателите и треньорите. Американецът трябваше да води всеки тим по едно полувреме, но поне през първите две части само наблюдаваше. Постепенно обаче се запали и започна да се кефи на изпълненията.

За първи път "Мачът на звездите" започна със състезание за умение с топката. В него абсолютно безапелационен бе Станислав Говедаров. След това торпеаризаторът на първенството ни Арън Харпър покада най-точен мерник в стрелбата от тройките, а чак преди четвъртата част бе конкурсът за забивки.

В последния момент организаторите решиха да скъсят процедурата и във финала останаха Павел Маринов и Андре Оуенс. Американецът заложи на атракцията и спечели - прескочи седналият на стол Ламонт Мак. Под него пък бе легнал Брендън Хийт с един фотоапарат.

Иначе двата отбора - "Тойота" и "Търкиш Еърлайнс" предложиха добро шоу за публиката. В самия край "белите" стигнаха до успеха 110:108 след две поредни тройки на Мартин Дурчев. Организаторите обаче решиха мачът да завърши при равен резултат 108:108. Харпър пък получи купата за най-полезен играч, която бе над метър висока.

Баскетболистите опънаха огромен транспарант с надпис "Да помогнем на Рачо да живее" и номерата на банковите сметки. Спортният журналист се бори с левкемия, подобно на Стилян Петров.

Голямото разочарование в мача на звездите бе проваленият камп за деца.
Дотам се стигна заради високите цени, които варираха между 250 и 300 лева. Срещу тази сума се предлагаше тренировка с Родман, фланелка, подаръци от организаторите и билет за мача. В крайна сметка обаче не са се събрали достатъчно желаещи. Очаква се заплатилите таксата да си получат парите обратно.

Самият Родман обяви, че е дошъл у нас основно заради децата. Според звездата парите нямали значение щом ставало дума за хлапета, запалени по баскетбола.Все пак легендарният борец под коша раздаде много автографи и се снима с част от феновете.