Вчера вечерта Nokia представи чрез една невероятна компилация от неонови светлини, музика, звук и арт инсталации първите Nokia смартфони с инсталиран Windows Phone - Nokia Lumia 800 и Nokia Lumia 710 в България.

И двата Nokia Lumia смартфони, базирани на Windows Phone, бяха звездите на вечерта в клуб Маскара в София, заедно с редица български знаменитости, блогъри, представители на медиите и бизнеса, които изживяха и бяха част от една наистина невероятна интерпретация на живо на съвсем обикновения свят на ежедневието.

Възможностите, които Nokia Lumia 800 и Lumia 710 дават на всеки да направи своя ден наистина уникален бяха презентирани от любимеца на българския екран Део. Те бяха представени и през призмата на множество артистични концепции - от експерименталната, молекулярна кулинария, която трансформира на място всякакъв тип обикновени ястия в едни наистина „amazing” дизaйнерски блюда, до създаването на една незабравима за всички гости вечер чрез зрелищния серпентинен танц, сумагаши рисунки във вода и повече от 150 лалета и снимки, запечатали уникални моменти от ежедневието, които обграждаха гостите на входа и изхода на събитието, и успяха да спомогнат всички те да си тръгнат с широка усмивка.

Г-н Алберто Матроне, вицепрезидент на Nokia за Централна и Източна Европа, присъстваше на събитието, заедно с г-н Росен Петков, изпълнителен директор на Nokia за Балканите и Георги Ранделов, изпълнителен директор на Microsoft България, представиха стратегическото партньорство между Nokia и Microsoft.

Редица известни български личности и топ медии уважиха събитието на първите Nokia Lumiа смартфони в България.



*Снимка: Nokia Lumia 800 

Nokia Lumia 800 ще бъде налична от другата седмица на нашия пазар, а Nokia Lumia 710 ще бъде налична в търговската мрежа от по-следващата седмица.

Изключително насочения към комуникацията в социалните мрежи Nokia Lumia 800 представя главозамайващ дизайн, ярки цветове и най-доброто от връзката с Интернет и социални мрежи с достъп само чрез едно докосване, лесно групиране на контактите, интегрирани източници на информация и Internet Explorer 9. Той има 3.7 инчов AMOLED ClearBlack извит дисплей, който се смесва незабележимо с дизайна на тялото и 1.4 GHz процесор с хардуерно ускорение и графичен процесор. Nokia Lumia 800 има опция за незабавно споделяне на снимки, с Carl Zeiss оптика, HD видео плейбек, 16GB вградена памет и 25GB безплатна SkyDrive памет за запазване на снимки и музика.


Nokia Lumia 710

Интелигентният Nokia Lumia 710 може да се персонализира чрез сменяемите си задни панели и хилядите приложения, които го правят достъпен за милиони хора по света. Nokia Lumia 710 е създаден с цел да дава незабавен достъп до социалните мрежи и споделяне на информация и снимки, като носи и най-доброто браузинг преживяване посредством IE9. Моделът е наличен в няколко цветови комбинации като бяло и синьо, бяло и черно и жълто-черно. Той има същия 1.4 GHz процесор, ускорен хардуер и графичен процесор като Nokia Lumia 800. Nokia Lumia 710 има изключителна функционалност на достъпна цена.

И двата смартфона имат емблематични Nokia характеристики, които са оптимизрани за Windows Phone, включително Nokia Drive, която включва устройство за напълно персонализирана навигация (PND) с безплатна навигация и специално създаден интерфейс за навигиране по време на шофиране.