Преслава отнесе приза на радио Романтика с песента „Право на влюбване”.

Пред blife.bg певицата разказа за новите си проекти, както и за дуетната песен, която записват с Галена:

"Много се радвам, че точно тази песен спечели приза ''Любовна песен на 2011-та година''. Когато правих албума ''Как ти стои'' липсваше балада. Тогава Драганийски, ми каза, че задължително трябва да включа такава песен в албума. Така се роди тази разкошна песен. Още като чух демо варианта й плаках, след това с текста ми подейства още по-въздействащо, много я харесвам."

Въпреки славата и големите успехи, Преслава е запазила нежната си душа и признава, че е много чувствителна и плаче често: "Аз съм много чувствителна и плача за всичко."

Според брюнетката емоционалността й много й помага в създаването на силна, въздействаща музика, но в личния й живот й пречи.

"Това, че съм чувствителна ми пречи в личния живот, но в работата ми помага. Ние влагаме много в проектите си и проявяваме себе си, чрез тях. Аз съм измислила и доста мелодии, които композиторите след това са развивали и се е получавало нещо много хубаво. В това ми помага, тази чувствителност, в личен план ми пречи, но аз предпочитам да съм отворена към чувства, това ме кара да чувствам, че живея. Аз искам да обичам, да съм обичана."

Преслава обясни, че не дава често интервюта, защото предпочита, медийните й изяви да са обвързани само с професионалните й успехи: "Когато имам нов проект, може да дам интервю, но да си говорим общи приказки и да опровергавам клюки няма смисъл."

В момента Преслава подготвя ново самостоятелно парче и дует с Галена:

"Сега работя по едно ново парче. С Галена също правим нов дует, но ни е много трудно, защото очакванията са много големи. Вече имаме мелодия, избираме текст, но постоянно се допитваме до някой, сменяме идеите. Трудно е, защото трябва да надминем себе си, все пак и двете имаме много хубави парчета. Най-важно е хората да я харесат, за тях се стараем."