"Българската авторска музика е в апогея си", това каза Белослава в интервю, когато бяха обявени и номинациите за Годишните музикални награди на БГ радио.

"Номинациите ми са награда за пътя, който извървявам, за почитателите, които се надявам да стават все повече", разказа певицата с кадифен глас.

Българското поп съсловие се събра на едно място, за да покаже, че качествена българска музика продължава да се прави.

"Смятам, че изпълнителите които правят авторска музика са богопомазани. Това е дарба, дадена от Господ. Много по-лесно е да дадеш няколко хилядарки и някой да ти напише текст и музика, отколкото да я създадеш сам от душа и сърце", смята певицата Преслава Пейчева. Вокалистката на група "Те" е уверена, че развитие за българската поп музика има. "Тя успя да изплува. Все повече млади хора добиват смелост да правят авторска музика, което е похвално. Надявам се наистина българинът да успее да отпуши сетивата си за музиката, която правим", сподели тя.

Криско, който даде добър старт за 15-годишната Дивна е убеден, че утвърдените изпълнители трябва да помагат на младите, които са още на стартовата линия. Рапърът даде пример със себе си и Елица, която миналата година успя да го направи достатъчно популярен, за да получи тази вечер номинации в няколко категории.