Българката Биляна Апостолова ще се бори с Рики Мартин за награда от 300 000 евро за най-добра бизнес идея в риалити шоуто по Би Би Си “Стажантът”.

Този Рики Мартин обаче не е популярният латинопевец, а шеф в отдел “Човешки ресурси” в Хемпшир, който през уикендите е професионален борец.

25-годишната българка, която е анализатор на риска в Лондонското сити и британският борец се пребориха с жестока конкуренция, за да попаднат сред отбраните 16 участници в тазгодишното шоу.

Бизнес идея №1


Всички претенденти за голямата награда ще се стремят да представят най-добрата бизнес идея, която да получи завидно финансиране от 300 000 евро от британския бизнесмен Алън Шугър. Освен това основателят на британската компания за електроника “Амстрад” ще стане техен партньор в начинанието, пише trud.bg.

Нашето момиче спечелило журито при пресяването на кандидатите с работливостта и предприемчивостта си от ранна детска възраст. “Започнах кариерата си на 6 г., като събирах охлюви в двора на баба и дядо и ги продавах на фармацевтични предприятия”, споделя Биляна.

За себе си казва, че най-голямото й постижение е позитивното отношение към живота и отдадеността на работата.

“Тръгнах от комунистическите панелни блокове, за да стигна до върха на най-високия небостъргач в сърцето на Лондонското сити”, разказва тя.

Що се отнася до недостатъците, Биляна не се чувства добре при конфронтации, било то с близки или колеги. Обича да танцува, да пече сладки, да пътува.

Шоуто по Би Би Си ще започне на 21 март и ще продължи 12 седмици. В него освен с професионален борец Биляна ще се конкурира с архитектка, бизнес мениджър, собственичка на салон за красота, собственичка на сватбена агенция, предприемач в областта на новите технологии, ресторантьор, основател на фирма за кетъринг и други.

*Рики Мартин

Уволнен си!

Кандидатите да станат стажанти на лорд Шугър трябва да разрешат различни бизнес задачи. Всяка седмица онзи от тях, който се справи най-зле, ще чуе драматичното съобщение: “Уволнен си” от устата на Шугър.

“Стажантът”, чийто продуцент е британецът Марк Бърнет, се излъчва и в САЩ, където кандидатите се борят за $ 250 000 годишна заплата при строителния предприемач Доналд Тръмп.