Всичко около пътуването до Щатите започнало от едно внезапно телефонно обаждане от фирмата на марка известен алкохол, докато шофирал.

"Питат дали искам да ме изпратят в Холивуд". Датата е 25 февруари. Ама чакай, Оскарите са на следващия ден, нали?", питам на свий ред. Фестивалът на независимото кино се провежда ден преди тях от 27 години. Поканата е за него и режисьора Виктор Чучков.

"На летището ни чакаше кола, която да ни откара в хотела. В един момент пред нас изплува прочутият надпис "Холивуд". Усещането е супер, спомня си актьорът. Един от най-важните проблеми при подобни събития е с какво марка дрехи си облечен, издава задкулисните холивудски тайни българинът. "Аз бях с "Дзеня", които преди заминаването се погрижиха и осигуриха страхотен костюм".

На Оскарите официалното облекло е абсолютно задължително, докато на Фестивала на независимото кино стилът е небрежно елегантен:

"Все пак събитието се провежда през деня, на плажа, в една огромна шатра. Усещането е страхотно, атмосферата приятна, предразполага към забавление. Макар и състезание, фестивалът е и място за срещи на стари приятели. Те идват да си кажат наздраве и да се поздравят за поредния успех, пише в. "Стандарт".

Сред чуждоезичните филми тази година наградата спечели иранският Separation.

"Да се надяваме, че българска лента ще стигне до фестивала - мечтае Калин. - Киното ни се развива, снимат се успешни продукции. Ако държавата застане зад някоя от тях, нещата ще станат."

За четирите дни Калин успял да види доста места, които покрай киното са известни на цял свят: Между тях Родео драйв и хотелът, където е сниман "Хубава жена" с Ричард Гиър и Джулия Робъртс... В едно интервю Виктор Чучков сподели, че му се иска от филмите хората да познават и София...

"Най-много ми хареса Тихия океан - голям, студен и пълен със сърфисти!", откровеничи младото дарование. В България той пък обича Крушунските водопади. Те са на северния край на Деветашкото плато, на 34 км източно от Ловеч.

"Това е най-голямата в страната водна каскада. С много прагове, басейни и изключително богата растителност. Мястото е направо вълшебно и заслужава да бъде сред най-известните природните забележителности на страната", категоричен е актьорът.

"Разбира се, посещавал съм Мадарския конник, харесват ми старите Несебър и Созопол. В Шумен винаги се изкачвам до монумента "1300 години България".

Гледката оттам е уникална. Виждал съм това място рано сутрин, когато слънцето изгрява, когато постепенно се оцветява в оранжево, пълзи светлина и започва да кипи живот. Много е красиво!"

Лятото Калин обича да е по родното Черноморие. Соленото море на Гърция буквално му изгаря очите. Понякога за ден с мотора си прескача до Кавала, но бърза да се върне. Да е тук.