Звездата от „Стъклен дом” Калин Врачански ще се завърне с холивудски загар от Америка през уикенда.

Актьорът и режисьор Виктор Чучков бяха единствените българи, получили покана за тазгодишното 27-то издание на наградите за независимо кино в Лос Анжелис.

Само ден преди лъскавата церемония по връчването на наградите „Оскар” плажът на Санта Моника се превърна в арена на един различен по своя дух фестивал. Там нашенците имаха честта да се изправят на метри от утвърдени имена в киното, да пият уиски с тях и обсъждат номинираните филми.

По лилавия килим преминаха големи имена от световната филмова сцена като Колин Фарел, сър Бен Кингсли, Росарио Доусън, Уилям Дефо, Луси Лиу, Кирстен Дънст, Кийра Найтли и Итън Хоук.

„Трудно ми е да ви опиша каква беше атмосферата. Чувствах се прекрасно в компанията на такива големи имена. За мен бе истинска чест, че присъствах на събитието. Като се прибера в България, ще разказвам с подробности” – сподели в телефонен разговор Калин Врачански, пишат от "България Днес".

„Мишел Азанавичус бе само на крачка от мен. Броени минути по-късно той грабна приза за най-добър режисьор за черно-белия филм „Артистът”, а ден по-късно стана носител и на „Оскар” – сподели Виктор Чучков.