"Чужденецът" е една лежерна комедия и съм убеден, че публиката ще го хареса", каза специално за BLife Любомир Ковачев, изпълнител на главната роля в дебютната лента на режисьора Ники Илиев.

Любомир е завършил висшата театрална академия ENSATT в Лион, Франция през 2006 година актьорско майсторство.

Той участва в множество спектакли, филми и реклами, както в България, така и във Франция. Ковачев решава да се завърне в София, защото иска да играе на майчиния си език.

„Имах възможност да остана във Франция, но театърът, в който бях, не ми допадаше. Един френски режисьор ми предложи да играя в Народния Театър, нямаше как да откажа, защото това за мен е детска мечта.

Актьорът, все още снима и във Франция, но по-голямата част от времето си прекарва у нас. Любомир открива голяма разлика между работата си тук в България и във Франция.

„У нас, когато се работи е повече купон. Там всичко е много организирано, хората са доста дистанцирани и е трудно да създадеш контакти.

От известно време много актьори се ориентират към режисурата, но Любомир все още няма такива идеи. Той казва, че цялата идея за режисьорският дебют на Ники Илиев „Чужденецът” се е родила като на шега.

„Прочетох сценария и ми допадна, много беше интересен. Идеята на Ники, аз да играя французин, ме изненада, но приех. Аз му предложих да вземе истински французин, но той държеше аз да изиграя чужденецът, който е главния персонаж във филма”.

Любомир е приятно изненадан, че Ники Илиев е успял да привлече френската звезда Кристоф Ламбер и дори да снима в Париж, което било доста сложно.

Младият актьор се вълнува, как публиката ще възприеме филма, защото това е първата му главна роля.

„Мисля, че хората ще го харесат, защото това е една лежерна комедия”.