На частното погребение на певицата Уитни Хюстън в събота, ще пеят кръстницата ѝ Арета Франклин, Стиви Уондър и Алиша Кийс, съобщи Coventry Telegraph.

Много знаменитости са били поканени да присъстват на церемонията в баптистката църква в Нюарк, Ню Джърси, сред които актьорът Кевин Костнър, партнирал на Уитни в "Бодигард", Опра Уинфри, Бил Косби и певецът Рей Джей, с когото се смята, че Уитни е имала връзка преди да почине, пише inews.bg.

Говорителката на певицата Кристен Фостър потвърди, че в крайна сметка покана да присъства на погребението е изпратена и на бившия съпруг на Уитни Хюстън, , тъй като смятат, че той е виновен за срива на Уитни.

Той не е потвърдил официално дали ще присъства, макар че по-рано изяви желание. Според сайта TMZ.com Браун ще бъде на погребението, но само няколко часа по-късно има планирано участие с групата си New Edition в казино в Кънектикът.

Сайтът съобщи още, че днес, семейството на Уитни, включително дъщеря ѝ Боби Кристина и съвсем тесен кръг от хора ще се простят с нея в погребалната агенция.

Почитатели на певицата, които не са получили покани, няма да могат да присъстват на утрешната погребална церемония, като районът около църквата ще бъде отцепен.

Снимки: Getty Images/ Guliver