Теди Александрова успя да сбъдне една своя мечта преди две години.

Младото и никому неизвестно тогава момиче стана победителка в първия конкурс по време на лятното турне на телевизия "Планета" и откри със свое изпълнение концерта в Монтана. Скоро след това тя подписа договор с "Пайнер" и се нареди сред новата вълна фолк изпълнители.

Талантлива, очарователна, интелигентна и целеустремена, тя иска да постигне много в професията, но не на всяка цена. Теди Александрова признава, че е от ромски произход и е категорична, че никога не е крила това.

"Аз нямам някакви такива предразсъдъци или нещо, от което да ме е срам Да, наистина съм от ромски произход. Никога не съм го крила, просто не е ставало на въпрос, никой не ми е задавал досега този въпрос и не мога да кажа, че се срамувам или нещо такова, просто не е ставало на въпрос до този момент и не съм го казвала. Не съм от смесен брак, натурална ромка съм. Не всички роми са такива, каквито си ги представят - много черни и като просяци по улицата. Знаеш ли какви роми има в България, които са много по-добре и класи над българското общество, така да се каже" - споделя Теди в интервю за Signal.bg.

Изпълнителката не приема расистките настроения у някои хора и е на мнение, че: "Расистите са хора със свита душа, хора с някакви предразсъдъци, хора със свои комплекси, които ги избиват по този начин".

"Гордея се, че съм от този етнос, защото най-добрите певци в България са точно от ромски произход и ние знаем за кои става въпрос. Това си го имаме в кръвта - някакъв талант свързан с музиката".

Теди обяснява, че никога не е имала проблеми в училище, заради произхода си и винаги лесно е общувала с всички, така било и при постъпването й в "Пайнер". "Целият ми живот си е протекъл по съвсем нормален начин и никога не съм имала проблеми за това нещо, където и да отида. Аз сама съобщих и на шефа и той каза:"Няма нищо лошо в това", естествено!" - казва с усмивка певицата.