“Най-скъпите” родни звезди са Лили Иванова, Тереза Маринова и д-р Ангел Енчев. Любопитно е, че естрадната прима е застраховала не гласа си, а своите... крака!

Застраховките на крайници се оказаха най-разпространени сред българския елит. При спортистите това е логично и задължително, тъй като с тях си вадят хляба. Застрахователната сума и премията се изчисляват по редица фактори - кой е човекът, какви са постиженията му, колко рисков е спортът му, колко изкарва от него, има ли стари травми и т.н. Някои певци пък си правят застраховки на гласните струни в случай на повреждане, т.нар. падане или загуба на гласа. Колко е сумата пак зависи най-много от дохода на изпълнителя. На един гласът “струва” повече, на друг по-малко.

От “Булстрад” разкриха, че са застраховали срещу злополука световноизвестни шахматисти по време на престоя им в България за турнира "М-Тел Мастърс" - Веселин Топалов, Иван Чепаринов, Вишванатан Ананд и др. Компанията е била и официален застраховател на някои издания на риалити шоута като "Мюзик айдъл", "Денсинг старс" и "Сървайвър". Те са изплатили обезщетение за лечението на бившия национален вратар Здравко Здравков, който участваше в един от сезоните на “Сървайвър”, а през 2009 г. са оказали съдействие при внезапната смърт на кмета на Раднево Нончо Воденичаров за репатрирането на тленните му останки.

Рекордна застраховка сред българските футболисти държи Владимир Гаджев, научи “ШОУ”. Краката на Тереза Маринова пък са оценени за 100 000 лева. За двойно повече е застраховала бедра и Лили Иванова, носи мълвата. Така ако, не дай си, Боже, 74-годишната естрадна прима падне в поледиците или се пребие на сцената, ще получи пълна компенсация от застрахователя си.

Пластичният хирург д-р Ангел Енчев има най-висока себеоценка. Тези дни той разкри, че е застраховал ръцете си за 1 милион лева. “Следващото, което ще направя, е да застраховам очите си”, сподели “майсторът на силикона”. Именно за да се предпази от “силиконов гаф”, фолкпевицата Габриела държи в сейфа си полица за 100 бона за огромния си бюст, в който е наляла рекордните 900 кубика. Според мълвата и Митьо Пищова се пробвал да защити 24-сантиметровото си “голо оръжие”, “гръмнало” по думите му над 3000 “нежни мишени”, но застрахователите му отказали през смях.