Бившата съпруга на объркания (според Вихра) и забъркания в какво ли не опосум - Иван Христов, в откровените интервюта по повод семейните й неблагополучия, потвърди и слуховете за пристрастеността му към алкохола.

Той наистина повече от често се черпел и напивал. Докато живеели заедно, на крехката Вихра често й се налагало да носи пияния си съпруг до вкъщи.

Освен това се виждала в чудо как да крие и замазва изцепките му от дъщеря им Ава. Вихра определи пиянството на Иван като тежко. Като обърнел няколко чашки алкохол, ставал опасно агресивен.

Водещата обяснява проявеното от нея търпение като израз преди всичко на любов. С днешна дата тя горчиво съжалявала, че не е могла да промени мъжа си и в това отношение. Все пак той за цял живот е баща на детето й.

С ръка на сърцето отчаяната съпруга признавала, че в правия път все пак успяла да го вкара любовницата му Ирина Сарачинова. С някакво тайно женско оръжие тя съумяла да изкорени вредния навик на Иван. Откакто бил с нея, Христов не близвал алкохол. В това отношение Ирина успяла да го промени.