Слави Трифонов е спонсорирал следването на любимия си племенник Теодор в Лондон. Дългия сам предложил на 18-годишния си родственик да поеме издръжката му в най-добрия математически колеж във Великобритания. Висшето школо е във финансовата столица на света. Семестриалната такса е 5600 паунда, или над 13 хил. лв.

Шоуменът открил банкова сметка на името на Теодор, която периодично щял да зарежда, докато племенникът му се образова. Слави щял да поеме престоя в квартира, която също струвала 350 паунда месечно. Младежът е единственото отроче на обичаната му по-голяма сестра Петя.

В момента тийнейджърът учел в гимназия в Плевен и ходел на частни уроци, за да усъвършенства познанията си по математика и английски. Парите за допълнителното обучение също идвали от джоба на чичо Слави.

Плевенчани разкриват, че спонсорството на Трифонов съвсем не било единственият жест към по-бедните му роднини. Миналото лято Дългия подарил на кака си нов джип Тойота, с който да ходи на работа в местната болница. Мощната машина носела регистрационен номер 8668, близък до любимия на водещия 7878.

Жестът на Слави е и знак на благодарност от времето, когато при здравословен проблем с очите Слави бе приет от сестра си в жилището й, докато кризата му отмине.