Пропадна възможността Валери Божинов да облече екипа на Левски.

Това стана ясно след разговор между нападателя на Спортинг (Лисабон) и изпълнителния директор на „сините” Иво Тонев. Двамата се чуха снощи по телефона, като бившият шеф на Локомотив (София) обяснил на юношата на Лече, че Николай Костов е харесал играч от Бразилия, който следи от няколко месеца и вече е бил спазарен за преминаването му на „Герена”.

”Съжалявам Валери, но взехме бразилец искан от Николай Костов и няма как да те привлечем в Левски”, заявил Тонев на седмицата на Спортинг. Новият шеф на столичани бе един от най-дейните и ентусязирани в клуба за трансфер на 25-годишния голаджия на „Герена“.

Така със схемата налагана от старши-треньора 4-1-4-1, с идването на бразилеца и при наличието на Иван Цветков и евентуалното привличане на Божинов, нямало да има място за повече от един нападател на терена.

Самото преминаване на Валери в Левски бе сложно, тъй като получава на месеца по 100 000 евро, а при разговорите от „сините” се надяваха заплатата да му бъде плащана от Спортинг. Нещо, което едва ли допадаше много на ръководството на „зелено-белите“ от Португалия, които платиха няколко милиона за българина през юли 2011 година.

Самият Костов също не бил напълно сигурен, че иска преминалия през Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити и Парма нападател в състава си за няколко месеца. Бившият наставник на Металург (Донецк) иска изрично бразилския нападател, който трябва да пристигне след два дни в Анталия.

Седмицата на „лисабонските лъвове” имаше немалкото желание да играе за 26-кратните шампиони на България, който щеше да бъде неговия първи тим в „А” група. Както е известно, Божинов бе изгонен от първия състав на португалския гранд преди два дни, след като се скара с треньора на тима Домингош Пасиенсия, а също така пропусна дузпа в 92-ата минута срещу Морейренсе, като попречи на отбора си да спечели. Проблемът не е толкова с изпуснатата дузпа, тъй като всеки може да пропусне, а в това, че треньора бе определил изпълнител за удар от бялата точка, но Валери го избута и му взе топката, след което сбърка и бе освиркан от феновете, а също така наказан от клуба.

Самият футболист има няколко оферти от Серия „А”, но предвид това, че скоро половинката му Николета Лозанова ще го дари с дете, Божинов би искал да бъде до нея в България. Освен това желанието му да играе редовно и да се бори за шампионската титла бяха причина той да прояви желание да облече екипа на „сините”.



Източник: