Ексклузивно и само в HotNews.bg може да прочетете едно много откровено интервю с човекa създал обувки за едни от най-големите световни знаменитости - Джио Методиев. Как един българин успя да се реализира в Ню Йорк? Дали той намери таланта или талантът него? Е, прочетете на един дъх всички отговори...

- Отпразнува ли посрещането на Новата Година на Times Square?

- Живея в Ню Йорк от 12 години и никога не съм бил на Times Square на Нова година. Има толкова много хора и винаги е супер студено. Тази година избягах в Ямайка за няколко дни.

- Как започна всичко? Събуди се един ден и си каза - искам да правя обувки за световни звезди... разкажи повече за това.

- За мен обувката не е само предмет, който носим на краката си. Всеки един модел е една скулптура. Това е моето изкуство и начинът, по който се изразявам креативно. Работил съм в модния бизнес през цялата си кариера и винаги имах някакво странно привличане към обувката. Не е нещо, което има логично обяснение, просто се случва.

- Лесно ли се работи със световни звезди? Предполагам имат доста претенции?


- Те са страшно взискателни и знаят какво искат. Мисля че главната причина е, че живеят под постоянната лупа на медиите, така че е напълно разбираемо.. За мен най-голямото удоволствие е когато видя някоя звезда като Дженифър Лопес в моите обувки на червения килим.

- Познаваш ли Дженифър Лопес, Фърги, какви са те като хора? Може ли да се каже, че сте приятели или ти контактуваш само с асистентите им?

- Срещал съм се с тях, но отношенията ни са винаги професионални. Обикновено комуникирам с техните стилисти, когато решаваме кой стил ще подхожда най-добре на цялостната визия.

- С коя знаменитост би искал да работиш, а все още не си?

- Аз съм голям почитател на Гуинет Поутрол и с удоволствие бих я обул.

- Колко често си идваш в България? Липса ли ти?

- Не бях си идвал от много дълго време, но откакто отворихме магазин Gio Diev в София съм много по-често тук. Имам много приятели, които са в модния бизнес и е удоволствие да се срещам с тях и да обменяме идеи. Още по-важно е, че цялото ми семейство живее в София и съм винаги щастлив да го видя.

- Как минава един твой ден в Ню Йорк и наистина ли това е мястото на неограничените възможности?

- Ню Йорк е много специално място с енергия, която не може да срещнеш никъде другаде по света. Считам го за моя дом и града, който никога не спря да ме вдъхновява. Дните ми обикновено започват с разговор с моята фабрика в Италия. После говоря с различните магазини, които продават моите обувки, с модни стилисти и други контакти в индустрията. Следобедите обикновено е по-тихо и тогава най-често скицирам и мисля за нови идеи.

- Какви са твоите бъдещи амбиции?

- Искам да увелича сегашната колекция, да отворя още много нови врати, където се предлага Gio Diev и да има още много звезди в моите създания.