Вихра е закотвила Иван със железен предбрачен договор

„На мъжете вяра не трябва да се има. Какво да поискам, в случай че ми изневери – обезщетение или развод” – това попитала Вихра нотариуса, при когото двамата с Иван подписали предбрачния си договор за уреждане на отношенията си при евентуален развод.

Специалистът по имотно право й обяснил, че от 1 октомври, 2010 г. Семейният кодекс разрешава съпрузите да се споразумеят за жилището, вилата, бижутата, почивките, акциите, но не и за емоции и чувства.

Вихра отвърнала, че иска поне дъщеря й Ава да е осигурена финансово при евентуална раздяла със съпруга й – разказаха близки на водещата.

Навремето Вихра и Иван сключили прекалено сложно предбрачно споразумение, преди да си кажат заветното „да” пред закона. Запознати с договора твърдят, че клаузите в 9-те страници били железни. В тях пишело, че ако единият има повече имоти, е длъжен да прехвърли част от тях на партньора си след евентуален развод. Отделно сумата на месец, която Вихра посочила в договора, е четирицифрено число.

Отчаяната съпруга щяла да получи сумата само ако вината за разпада на брака не е нейна. Парите ще й бъдат превеждани до момента, в който тя сключи нов брак. Това, от което водещата се отказала по своя воля, е клауза, задължаваща Иван да поеме разходите й за ток, телефон, парно или вода.