Бившата Мис България Антония Петрова разбуди духовете на природозащитници заради изказване, че обича животните, но предпочита да ги носи на себе си.

Повод за скандала станаха нейни снимки във Фейсбук, на които блондинката демонстративно позира със скъпи кожени палта и шапки по време на ваканция в Швейцария.

Защитниците на животните поискаха да я линчуват. Момичето, което се прослави преди време, че бе отвлечено от приятеля си, авторитетно обясни в Сутрешния блок на Би Ти Ви, че я атакуват, защото й завиждат. Водещите се опитаха да проведат с нея дълбокосмислен разговор за хората и животните.

Нищо, че не гъкнаха, когато Антония заяви, че композиторът Тончо Русев, а не актьорът Георги Русев е произнесъл в ''Селянинът с колелото'' култовата фраза: ''За кучета и котки може, а за прасета не може''.

Темата за отношението към животните вълнува света, а куп знаменитости я превръщат в кауза. Неслучайно от години чакаме Бриджит Бардо да дойде в Белица, за да защити правата на танцуващите мечки. Тя предпочита да си пие шампанското в имението си в Сен Тропе. Но на нас ни стига, че мисли за българските мечки.

Както обикновено, в скандала, който предизвика нашата Антония, пропуснахме най-важното. Миската не е единствената, която има слабост към луксозните кожени палта. Гневът срещу нея изригна не заради това, че ги притежава или че е най-големият душманин на лисиците и норките, а понеже както тя, така и много други от фамоизната й гилдия не могат да обяснят с какви пари си ги купуват.

Но нито един от охотно интрвюиращите я журналисти не прояви такова любопитство.

Въпросната миска се опитва да се прави на интелектуалка сред Златките. Хвали с дипломата си на юрист и твърди, че я мразят, защото изразявала смела гражданска позиция. Аз поне не мога да се сетя за подобно поведение, ако изключим нелепия й дуел с природозащитниците.

Антония е от момичетата, които не могат да обяснят какво работят, въпреки че демонстрират неприлично висок жизнен стандарт. Хвалят се със скъпи пътувания в чужбина, кичат се с бижута със скъпоценни камъни, карат лъскави коли.



В богатсвтото няма нищо лошо, когато е постигнато с усилия и труд. Ценично е обаче Антония да се сравнява с Васил Найденов и Богдана Карадочева, които също носели кожени дрехи. Само че те са си ги купили с хонорарите, които получават. А ние трябва да се срамуваме, че не живеят така нашироко, както колегите им по света.

Най-опасното е, че момичетата като Антония се подвизават постоянно в различни телевизионни шоута. Дават интервюта по всевъзможни въпроси, обсъждат политиката, нравите и морала ни. Превръщат се в новия Иван Хаджийски на българския народ, с което напълно демотивират тийнейджърите да се образоват и да изкарат парите си с натрупани знания, пише skandalno.net.

Ако чужденец погледа една седмица българска телевизия, ще помисли, че в тази държава няма писатели, актьори, които бедстват, прославени спортисти, учени и блестящи хирурзи.

А обществото ни се състои само от плеймейтки, силиконови безделнички, реалити герои, залязващи чалга звезди и търкащи резервните скамейки футболисти.

Част от тази опасна подмяна са и политиците, които обиждат народа си, купуват си по 6 апартамента за 2 години, наричат археологическите находки ''керемиди'', предлагат подкупи за милиони.

Между тях и Антония няма никаква разлика. Както тя не може да отговори на въпроса кой й купува палтата и я води на екскурзия в Швейцария, така и те онемяват, ако трябва да разкрият схемата, по която стават все по-заможни. А хората – все по-бедни.

Тези, които ни управляват, напълно заслужено получават виза да влязат в държавата на Златките. Където може би се намират отдавна.