Родената в Гулянци актриса обмисля предложение да започне постоянна работа в шоуто на Би Ти Ви ''Комиците''. Това е изцяло ново предизвикателство за нея, до момента сме я виждали само в сериозни роли.

Образът й, който познаваме, не предполага изяви в хумористични среди, но тя била убедена, че е способна да се справи. Попова считала, че образът й в ''Стъклен дом'' вече се е изчерпал. Въпреки блестящата си роля, според кинокритиците, самата Диляна не искала да бъде запомнена от хората единствено с лоши и коварни образи. Затова тя е напът да се пробва и в скечовете.

Предложението към моделката дошло от режисьора Николай Мутафчиев. Той работи с нея в най- новия български филм ''Още една мечта'', чиито снимки приключиха преди дни.

В същото време именно Мутафчиев започва да се режисира ''Комиците'' при раждането на предаването. В момента шоуто има един от най-високите рейтинги в българския ефир изобщо. Режисьорът е с голям опит в правенето на забавно – развлекателни програми, тъй като негови са и последните три сезона на риалитито ''Сървайвър''.

Идеята да вкара Диляна Попова в ''Комиците'' се родила внезапно, след като тя направила поредната си зашеметяваща роля в новия филм. ''Още една мечта'' е смесица от крими и екшън, но с елементи на комедия. Така още в тази лента Попова направила сефтето в хумористичния жанр, а сцените с нея били особено сполучливи и смешни.

Коравосърдечната Албена от ''Стъклен дом'', показва съвършено различна визия. Става ясно, че в новия филм тя играе банкова обирджийка. Лентата проследява щурото приятелство между четири жени, посещаващи курс по психотерапия. Съвсем спонтанно у тях се ражда идеята за обир в банка.

В ''Още една мечта'' влизат изключително интересни актьори. Диляна ще си партнира с колегите си Деян Донков и Койка Русева, познати ни още от сериала ''Под прикритие''. От криминалния сериал е прикоткан още Александър Сано – Среброто, който се справя доста добре с ролята си, а освен него идват и останалите братя Мангасарян.

Мария Силвестър, която изнесе новогодишния концерт на площад ''Батенберг'', също получава роля. Голямата изненада в лентата обаче е дебютната изява на снимачната площадка на Мис Плеймейт 2009 Златка Димитрова, по- известна като Черната Златка. Тя била готова на всичко, за да се уреди с ролята.



Според информациите ''Още една мечта'' е сниман в продължение на 6 месеца. Авторите на новия филм обещават, че официалната му премиера ще бъде в началото на идната есен. Диляна Попова е съчетавала изявите си в ''Стъклен дом'' с ангажиментите си към новата лента.

Откакто навлезе в киното, тя няма никакво време да се занимава с манекенството, с което всъщност проби и което я измъкна от бедното плевенско градче Гулянци. Това е шестият филм за Диляна само за последните 3 години, пише skandalno.net.

През 2008 тя направи своя дебют в киното с американския ужас ''Train''. След това записа изключително успешна роля в ''Love.net'', където се превъплати в образа на Ники. Миналата година участва само по татуировки в документалния филм ''Субтитри''. Големият й успех безспорно е ролята й в ''Стъклен дом'', където се включи във втория сезон на сериала. Любопитно бе , че актрисата се появи и в друга поредица на Би Ти Ви. Тя игра самата себе си в петия епизод на комедията ''Домашен арест''. Очевидно връзките й с националната медия се затоплят все повече.