Най-добрата българска тенисистка участието си на турнира на твърди кортове в Хобарт (Австралия) с награден фонд 220 хиляди долара.

Пловдивчанката показа характер и направи впечатляващ обрат срещу преминалата през квалификациите Хедър Уотсън от Великобритания.

Пиронкова се наложи след два тайбрека с резултат 7:6 (10), 3:6, 7:6 (2) за близо три часа игра и във втория кръг ще се изправи срещу рускинята Анна Чaквeтадзе, която пък отстрани Моника Никулеску (Румъния) с 6:0, 6:4.

Двубоят премина през доста напрегнати моменти, но по-големият опит на Пиронкова си каза думата. Тя взе първия сет след драматичен тайбрек, завършил 12:10 в нейна полза.

После обаче 19-годишната й съперничка доминираше на корта и спечели втората част с 6:3. Цвети продължи да допуска доста грешки и в средата на третия сет допусна пробив. Уотсън поведе с 5:2 и сервираше за крайната победа, но Пиронкова върна пробива и изравни.

При 5:5 българката на свой ред пропусна да пробие, но след това лесно удържа подаването си и отново се стигна до тайбрек. В него 46-ата в световната ранглиста Пиронкова нямаше проблеми и се наложи със 7:2 точки.
и направи също толкова двойни грешки, а освен това реализира 4 от 5-те си възможности да пробие подаването на своята опонентка.

Успехът осигури на 24-годишната българка 30 точки за световната ранглиста и 2950 долара от наградния фонд на турнира.