Бизнесменът Емил Русанов е собственик на култовата българска механа ''Див петел'' в Лондон, която наскоро се претрансформира на ''Club BG MAX''. Издател е и на българския вестник ''Будилникь''. През 2010 година ресторантьорът, за когото се говори, че е преспал с доста родни фолкпевици, имаше сериозен конфликт със сина на Йордан Стоянов - Малкия Дамбовец. Днес Русанов се съгласи да разкаже подробности за това, както и да открехне как се вихрят родните богаташи и златотърсачки на лондонски терен, пише blitz.bg..

- Миналата година имаше меле във вашата лондонска механа със сина на Малкия Дамбовец – Веселин. В мое интервю преди време той потвърди за побоя. Какво точно се случи тогава?

- Малкия още нямаше години и акъл. Спречкал се с някакви клиенти, изял шамарите и после обвини мен, защото се е случило в моето заведение. Имаше и заплахи от негова страна. Минала работа.

- Вярно ли е, че между него и част от охраната му (били са общо четирима) и други 20-ина души е станал побой? Вие разкрихте тогава, че Дамбовчето ги е обиждало на расистка основа, удряло хората около себе си, замеряло ги е с чаши, псувало, само защото е син на еди-кой си, се е чувствало недосегаемо?

- Да, точно това се случи.

- Наистина ли впоследствие синът на Малкия Дамбовец ви е заплашвал, че като дойдете в България, няма да останете жив и ви е обиждал на ''дебел помияр''?

- Да, и това беше така.

- В интервюто ми Веселин Стоянов каза, че това не е вярно, че не ви е заплашвал по никакъв начин, а всъщност вие сте си направили реклама на негов гръб, защото той е известен заради баща си.

- Реклама на заведение чрез разгласяване на масов побой в него с участие на наследник на български мутри е интересна версия. Бях заплашен и исках да го оглася публично за собствена сигурност .

- Във вашата механа идват ли често подобни ''специални хора'', които си позволяват да буйстват и вилнеят на воля? Страх ли ви е понякога за сигурността ви ''на място'' или пък когато се връщате в България?

- Децата на олигарсите и политиците ни винаги са посещавали заведенията ми, концертите и партитата, които организирам. Винаги са се държали на ниво - културни и възпитани, с изключение на Малкото Дамбовче-Рамбовче! Да ме е страх - страх ме е само от това, че съм безстрашен, което е най-опасното за мен самия. Винаги съм се шегувал при други или подобни заплахи, че ако нещо се случи с мен - нека житото да е с повече захар!

- Вие самият сте дошъл в Англия със заем от 5000 лева, събиран от роднини. Върнахте ли им ги или ви ги опростиха?

- Майка ми се погрижи да върне парите на роднините ми. Някои от тях дори ми ги опростиха. Срам ме е малко, но в началото доста буксувах и ми беше супертрудно.

- Сега помагате ли на българи, когато идват за първи път в Лондон и с какво? Митьо Крика ми е казвал, че сте му осигурили квартира, работа…

- Помагам на когото и с каквото мога. Помогнал съм не само на Крика. Помислете само за състоянието, до което сме стигнали в родината, че известни и успели хора като Митьо Крика да емигрират и търсят спасение в чужбина. Не е само той обаче. По мои сведения доста известни и успели хора са напуснали или плануват да напуснат България.

- Знам, че познавате българка, която е била любовница на световноизвестните звезди Крейг Дейвид и Вал Килмър! С красота или ум ги е спечелил, или е въпрос на шанс и сексуални умения?

- Да, тя беше и с Крейг Дейвид, и с Вал Килмър. Познавам я лично. Говорим за професионалистки в бранша. Българските са най-добрите в това. Имах и друга позната, която бе пристигнала от България специално да преследва Бербатов и да му крои мрежи. Става въпрос за миската Жана Йовчева /последният пикантен слух за нея е, че е зарязала сина на известен столичен ''мебелен'' бизнесмен заради друга... жена - б. а./.

- Вашата лична съдба е много интересна. Освен че започвате от нулата като гастарбайтер в Лондон, не след дълго вашата приятелка Ивелина ви изоставя и се омъжва за... пакистанец. Заради английското гражданство ли го направи и преживяхте ли тежко тази изневяра и предателство от нейна страна?

- Като всяко младо момиче тя се подлъга в началото и тръгна с пакистанец, който беше с добро финансово и социално положение. След това обаче тя се омъжи за българин. Тежко преживях нещата, мислех си, че няма да мога да продължа, но се справих. Не я съдя. Благодаря й, че ме доведе в Лондон. Това беше нейна идея и й пожелавам добър живот. Още ме боли. Чувствам се душевно осакатен. Тя ми се извини веднъж преди години. Не я обвинявам. Аз си я избрах такава и после сам си сърбах попарата. Нищо ново под небето - 90% от двойките, дошли заедно, се разделят през първата година, прекарана в странство. Почти неизбежно е, за съжаление.

- Сега имате ли сериозна приятелка, защото често ви свързват в интимни връзки с известни поп-фолк певици, които каните в заведението ви в Лондон. Чувала съм за Андреа, а скоро се появиха доста пикантни ваши снимки с Бриана...

- За съжаление, нямам сериозна приятелка. Макар и преди 10 години, раздялата ми беше тежка и ме е страх. Няма да мога да преживея отново подобна драма, пък и ми е трудно да повярвам отново в любовта, макар и да ми се иска много. Относно фолкзвездите представител съм на ''Пайнер'' във Великобритания от 10 години. Работя постоянно с всички певици. С повечето от тях съм дългогодишен приятел. Нищо повече обаче. А снимките са само снимки-пози, за да има веселба...

- На коя поп-фолк звезда най-много се кефят българите в Англия?

- Както и в България, така и тук класациите държат Галена, Преслава, Анелия.

- Не са ли искали да им доведете и Лили Иванова, или не може да си я позволите все още?

- И аз съм искал Лили Иванова, но 14 000 евро ми дойдоха в повече. Такъв хонорар ми обяви тя.