2011-та година беше доста наситена откъм концерти на световни знаменитости у нас.

Много музикални фенове успяха да видят своите дългогодишни идоли. Други се разочароваха, заради отменени в последния момент събития, но така или иначе на българска земя стъпиха едни от най-популярните имена в световния шоубизнес.

За мнозина дългоочакваният фестивал Elevation 2011 беше истинско разочарование, тъй като метеорологичните условия възпрепятстваха повечето изпълнители да се качат на сцената и да се срещнат със своята публика. Едни от тях бяха момчетата от една от най-нашумелите щатски рок банди - 30 Seconds to Mars. Въпреки че концертът им на 25 юни се провали, те обещаха пред камерите на Мusic Space TV, че със сигурност ще изнесат концерт у нас. 

Друго голямо събитие в музикално отношение през 2011 г. беше гостуването на хип-хоп легендите House of Pain, които направиха грандиозен концерт в зала "Христо Ботев" в София на 5 юли. Малко преди концерта, Everlast и Danny Boy отправиха послание към българските си фенове, като ги призоваха да бъдат истински и да купуват албумите на своите любими изпълнители, за да подкрепят тяхното творчество.

На Spirit of Burgas 2011 събралите се български и чуждестранни фенове имаха огромното удоволствие да станат свидетели на голямото музикално шоу на един от най-обичаните артисти на нашето съвремие – Moby.  Toй не само се доказа като  мултиинструменталист и певец, но се изяви като диджей и фотограф. Преди концерта той даде специално интервю, в което разказа за албума си Desroyed, книгата си с фотографии и скритите послания в творчеството си.

Истинска привилегия за България беше фактът, че световноизвестният хип-хоп изпълнител Ja Rule стартира своето европейско турне с концерт именно в София на 4 май 2011 г. Това се случи по покана на Big Sha a.k.a. Мишо Шамара, а само месец след това американската звезда влезе в затвора за незаконно притежание на оръжие и наркотици.

Една от най-емблематичните съвременни британски рок групи Skunk Anansie пък изнесе запомнящ се концерт на сцената на Spirit of Burgas през лятото на 2011 г.