Преди време Сашка Васева заяви в типичния си шоустил: ''Отдавна искам да имам своя рубрика или предаване по телевизията. Мисля, че ще се справя по-добре от Азис като водеща, най-малко защото съм по-интелигентна от него... Колкото и нескромно да звучи, аз съм красива, умна и интелигентна, така че очаквам оферти. Смятам, че ще изглеждам добре до Юксел Кадриев...''.

В предколедно интервю ''другата'' Сашка Васева загатна, че освен от попфолк и еротика, се интересува и има позиция по доста политически и социални теми, пише blitz.bg.

- Сашке, какво ще кажеш за новия ни президент?

- Виждам в бъдеще Росен Плевнелиев като един свестен президент с красива усмивка като добавка.

- В предаването на Юлиян Вучков Бойко Борисов те сложи в графата ''луди по него''. Как приемате думите му?

- Жените в България наистина го харесват, защото е мъжкар. Виж, комплексираните мъже не си падат по него. Аз също харесвам Бойко Борисов въпреки необмислените му изявление понякога. Прави ги, защото е прекалено спонтанен.

- Ако направиш една класация ТОП 3, как ще подредиш любимите си публични личности в България?

- Начело е Стефан Данаилов. Втори е Бойко Борисов, а третото място е за Константин Тренчев.

- Какво мислиш за ''любимия'' на българския народ финансов министър?
- Дянков е смел човек, който се е нагърбил да обере всички негативи на кризата. Той не прави мили очи никому. Върши си работата и виждам, че не му пука за собствения имидж. Това е достойно, но хората не биха могли да го прозрат заради проблемите, в които са затънали.

- Как стана така, че преди време твоят приятел - скандалният журналист Ник Щайн, предвеща протестите на земеделците и позна?

- Как няма да познае?! Аз знам, че той е деен участник в организирането на протестите. Въпреки че медиите го обявиха за измамник, аз не мисля така. Искам да се изясни и друго. Аз не съм спала с него. Спя само с мъжа си, и то когато е в България. Въпреки че идва рядко в страната, аз съм вярна съпруга. Е, обичам да флиртувам в разни сайтове, но това е малката ми слабост.

- Щом си вярна съпруга, защо обичаш да се разголваш в разни скандални фотосесии? С каква цел го правиш?

- Така поддържам платоничен контакт с мъжете. Искам да ги накарам да не ме забравят.

- Явно съпругът ти не е ревнив...?

- Не, не е! Даже смята, че ако аз искам, мога да си позволя да имам любовник.

- Има ли нещо, което още те учудва?

- Учудва ме интересът на медиите към мен. През последните десет години не правя нищо, а клюки по мой адрес, колкото щеш. Бих искала никой да не се занимава с мен, но знам, че е невъзможно, както е невъзможно хората да ме наричат с истинското ми име Александра.

- Каква е коледната ти мечта?

- Мечтая си да оздравее майка ми, която не е излизала от вратата на къщата вече 5 години, откакто брат ми почина.