Съпругата на холивудската звезда Том Ханкс – Рита Уилсън, снимала филм в Смолян, твърди в.”Телеграф”.

Актрисата посетила Родопите с екип от американската телевизия NBC миналата седмица. Според запознати, лентата е посветена на бащата на Рита – Алън Уилсън, който е роден в родопския град.

Знаменитата актриса и екипът й прекарали няколко дни в Смолян. Те посетили общината, където снимали регистрите, проучвайки миналото на баща й. Общинарите обаче били обвързани с договор за мълчание – да не разкриват нищо около заснемането на лентата.

Рита Уилсън е родена като Маргарита Ибрахимов на 26 октомври 1956 г. в Лос Анджелис. Баща й се казвал Хасан Ибрахимов и е българин мюсюлманин от Смолян. След 9 септември 1944 г. той прави два опита за бягство от страната, като вторият се оказва успешен. И така през Турция стига до Щатите. Жени се за гъркиня, приема православието и си сменя името на Алън Уилсън. Той почина през 2010 г. на 89-годишна възраст. Последното му желание било на поклонението в Ел Ей да свири българска гайда. За последно Уилсън посетил България преди две години, но визитата му останала в тайна.

Рита Уилсън има десетки роли в киното. Тя е продуцент заедно с мъжа си Том Ханкс на филма “Моята голяма луда гръцка сватба”, обявен за най-касовата независима продукция на всички времена след “Страстите Христови”. Рита и Том се женят през 1988 г. и имат две деца.