Христо Стоичков ще яхне звяр с над 600 коня под капака днес.

Камата ще блесне в "Шоуто на шампионите" в родния моторспорт, което ще се проведе в зала "Арена Армеец".

Пилотът Илия Царски ще качи Камата на своя "Мицубиши Лансър Ево 9". Именно с тази машина състезателят спечели шампионската титла на писта, пише standartnews.com.

"Шоуто ще бъде грандиозно. Вече имам заявка от самия Христо Стоичков, който изяви желание да се качи на мицубишито", похвали се Илия Царски.

Вчера шампионът получи значка "Златен волан" за най-добър пилот през ноември. За новата година състезателят си пожела по-голямо отразяване на моторспорта от страна на журналистите и повече рекламодатели.

"Изпращаме силен сезон. Първият старт във Велико Търново привлече около 35 хил. зрители. С това постижение гилдията може да се гордее. Не искам да обиждам никого, но средно на футболен мач ходят около 1000 души", обяви Илия Царски.

Пистовият шампион допълни, че автомобилите вече надхвърлят 600 конски сили и се доближават до тези във Ф1. Именно това е върнало зрителския интерес. Пилотът също така изрази надежда, че с подкрепата на новия шеф на БФАС Александър Александров спортът ще тръгна нагоре и у нас.

Снимка: Bulphoto