Скоро Анелия ще презентира заглавната песен от предстоящия си албум "Игри за напреднали".

Парчето е на Николай Пашев, който все по-умело навлиза във фолк жанра. Текстът на "Игри за напреднали" е написан от Лора Димитрова. За провокацията в песента и за цялостната концепция в новия проект Анелия разказва в "Автограф" на телевизия Планета.

"Когато екипът ми показа цялостния проект, аз бях стресирана. Казах си: "Не, вече моите почитатели тотално ще ме корят", защото има хора, които си искат "старата" Анелия. Аз исках да се оправят малко нещата по текста, защото той беше още по-провокативен от това, което е в крайния вариант. Нормално е аз да изглеждам по този начин. Да съм по-провокативна. Ние сме артисти и трябва да изразим тематиката на песента. Ще видите. Никой не очаква, че аз ще направя нещо подобно".

Певицата е убедена, че за да бъде разбрано музикалното послание, публиката трябва да види завършения проект. "Държа всички да видят този проект в комплексна опаковка. Музика, текст, клип - всичко да си е едно цяло. Само тогава ще разберат посланието на песента" - казва тя и пояснява още:

"Няма как да загубя с тази песен, защото тя е много балансирана, много премерена. Има една провокация, която в припева се балансира. Надявам се да се хареса на хората. Много е смело, повярвайте ми".

Анелия обяви, че промоцията на CD-то й ще се състои през месец декември, пишат от signal.bg.