Стройни тела, безкрайно дълги крака, красиви лица. Откакто съществуват, топмоделите са център на мъжкото внимание.

Най-желаните манекенки на 2011-а, основана на това колко пъти са се появявали на кориците на модните списания и колко често са били в центъра на светската суматоха направи Монитор.

Роузи Хънтингтън-Уайтли

Британският топмодел Роузи Хънтингтън-Уайтли смени Мегън Фокс в третата част на „Трансформър”. В същото време най-голямото мъжко списание Maxim я обяви за най-секси жена на годината. Перфектно сложената Роузи стана един от ангелите на Victoria's Secret.

Миранда Кер


Съпругата на Орландо Блум стана майка на момченце преди около година и малко след това засне няколко разголени фотосесии. 28-годишната австралийска манекенка беше наречена жената чудо, тъй като възстанови стройните си форми почти веднага след като роди.

Бар Рафаели

Израелският топмодел Бар Рафаели не слизаше от страниците на светските списания не само заради красотата си, но и заради края на връзката си с Леонардо ди Каприо. Заради апетитните си форми тя едно от момичетата на Victoria's Secret.

Дария Вербова

Канадката от украински произход Дария Вербова е една от най-търсените манекенки от водещите модни и козметични марки. 27-годишната фина славянка е сред най-високоплатените топмодели и е говорителка на френския концерн „Ланком“.

Жизел Бюндхен


Най-скъпо платената, най-одумваната и най-желаната. Това е Жизел Бюнхен, която преди години също беше гадже на Ди Каприо. 31-годишната бразилка все още е в топ форма и не спира да снима за най-известните модни марки.