Освен че са си прекарали чудесно в България, холивудските звезди Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун и Брус Уилис са били освободени от ДДС у нас за продукцията на “Непобедимите 2”.

Причината е, че само част от лентата се снима в България и затова се третира като сделка на ишлеме по законодателството, пише в. “168 часа”.

Обявената цена на филма е 100 милиона долара, което значи, че ако се прибави ДДС от 20 процента, е щял да струва 120 милиона.

Освен у нас, супергероите ще снимат още в Китай, Франция и Русия.

"Отново съм в действие за "Непобедимите 2"! Изкарвам си страхотно с Брус и Слай в България", написа Терминатора в профила си в Twitter и пусна фотос от снимачната площадка на продукцията.

Прекрасните възможности за продуциране на кино са рекламирани на сайта на компанията “Ню Бояна филм”, която доведе супергероите тук.

Според информацията предимствата на страната ни са няколко. Едното от тях е, че цените за кинопродукция са ниски. 30 процента по-евтино излизало в България, отколкото в другите страни от Евросъюза и доста по-евтино от САЩ и Южна Америка.

Второто преимущество било, че няма да се плаща ДДС.

Третото е, че имаме много благоприятни условия за инвестиции – корпоративен и данък общ доход само 10 процента.

И четвърто- очаква се да се приеме закона, с който на продукциите да им се признава до 30 процента данъчен кредит.

Въпреки това, от фирма “Ню Бояна филмс” твърдят, че работят в неконкурентни на световно ниво условия.

Източник: blitz.bg