През изминалите епизоди зрителите разбраха кои са категориите, в които са разделени финалистите.

Всеки от менторите прекара по три денонощия със своите шестима финалисти от група с цел да отсее само трима от тях.

Финалистите в категория „Момичета до 26 години” са: Михаела Филева, Маргарита Алексиева и Стела Петрова. Техен ментор е Мария Илиева.

Момчетата до 26-годишна възраст, които във вторник ще излязат на голямата сцена на “X Factor”, са: 14-годишният Богомил Бонев, Владимир Зомбори и Рафи Бохосян. Васко Василев ще ги подкрепя като техен ментор.

В категория „Мъже и жени над 26 години” ще се борят две дами – Александра Апостолова, известна на публиката като Сани Алекса, и Нора Дончева, а заедно с тях ще пее и Мартин Александров, който успя да разтопи сърцата на нежната половина от публиката с плътния си глас и мъжкарско излъчване. Мага ще бъде менторът, който ще им дава напътствия и съвети как именно един от тях да спечели в “X Factor”.

На голямата сцена на „X Factor” ще се качат и финалисти, които ще се опитат да спечелят любовта на публиката като част от категорията „Групи”. Поли Генова ще наставлява: Групата на момичетата – Донна Бангьозова, Диана Гаджонова, Даяна Караиванова, Албена Танева и Мария Маринова. Новата момчешка банда е съставена от Пламен Денчев, Мартин Костадинов, Константин Иванов и Недислав Драгнев. В категорията „Групи” влиза и сформираният точно преди кастингите на „X Factor” дует на атрактивните Ангел и Моисей.