Миро от разпадналия се дует „Каризма” отдавна имал зъб н Боби, защото навремето бил изпреварен от него на конкурс за деца таланти.

Обяснението за презрителното отношение към сина на Ваня Костова има и своята пикантна страна. Разпространяват се упорити слухове, че впоследствие Миро поискал да вкара някогашния си конкурент в леглото си, но не го огряло.

След поредната елиминация в шоуто „Гласът на България” тези два факта се потвърдиха напълно освен това се затвърди и впечатлението, че Миро е подставен човек като треньор и член на журито и дори дерибейства в шоуто от името на продуцента Слави Трифонов.

Твърди се, че перхидроленият изпълнител е упълномощен еднолично да взема решения кой от младите претенденти за приза да бъде елиминиран.

Предвид старите взаимоотношения между Миро и Боби, се предполага, че некласираният на Евровизия наш изпълнител отдавна си е наумил да изгони сина на Ваня Костова. Всички обаче забелязват, че Боян Михайлов, също като майка си е изключително талантлив и има впечатляващи гласови данни.

Миро обаче най-накрая съумя да го изгони, макар и непряко, нищо, че останалите членове на комисията протестираха срещу решението на треньора му Маричков. Самият Боян коментира пред kliuki.bg отстраняването си така:

„Няма какво да кажа, зрителите видяха, че става дума за мафия. Жалко е, че е така, но не искам да си кривя душата. Животът продължава”.