Милко Калайджиев отдавна не разчита само на музикалния бизнес, който по време на кризата и без това е доста вял. Изпълнителят е доста находчив и бързо се ориентира в печеливши начинания.

Миналата година Калайджиев стана арендатор на язовир в близост до село Мезек. Освен това изпълнителят има бостан с дини, а също така и заведение в Свиленград. Естествено Милко продължава да ходи и на участия из страната. Той обясни в сутрешния блок на bTV защо се е захванал с толкова много неща.

"Аз съм такава натура - експанзивна. Не мога да легна по гръб и да чакам, например да имам участие утре и след десет дена пак да имам участие, а аз тези 10 дена само да лежа. Няма такова нещо. Аз искам да работя, аз искам да творя, да движа, да правя нещо".

В момента изпълнителят на легендарния хит "Къде си, батко" се учи как се зарибява язовир, а местните му помагат със съвети. Паралелно с това Милко върти заведение в Свиленград, а също така е горд, че е продал първата си реколта дини на добра цена и то още "на зелено".

Певецът отбелязва, че вече получава и предложения да пее на предизборни концерти, но смята, че публиката е безпартийна. "На концертите пеем, а народът се весели. Кой за кого е гласувал обаче няма гаранция" - категоричен е той.