С “Мерцедес” за половин милион лева фучи из софийските улици Слави Трифонов.

Тв водещият гази закона с поръчковия си автомобил, твърди в. “Всеки ден”, пише blitz.bg.

Не само страничните, но дори и предните стъкла на лъскавата германска машина са затъмнени. А това е категорично забранено от закона.

Според правните разпоредби, затъмняване е допустимо само на странични стъкла и то единствено за автомобили, които правят инкасо за банки, финансови къщи и други подобни институции.

Обяснението, защо Слави Трифонов няма проблеми с полицията, е просто. И той се оказа дарител на МВР.

Дългия подкрепил финансово Областната дирекция на полицията в Хасково чрез фирмата си “Седем осми”. В момента, в който е станал спонсор на полицията, автомобилите с лесно запомнящи се номера 7878, които карат той и неговите служители са забранени от органите. Фирмата на Слави е дарила солидно количество бензин.

“Мерцедес” CL 63 AMG е поръчково произведение на изкуството. Всичко по този автомобил е специално – броните, лайсните, фаровете и дори ауспусите. Проверка показа, че базовият модел струва 320 465 лв. Само че Мерцедесът на Слави е с доста екстри.

В София има само още един подобен екземпляр. Неговият собственик е дал 300 000 евро с всичките му екстри.

Миналата седмица шоуменът, който бе осъден от Волен Сидеров, бе забелязан в центъра на София , където направи задръстване на улиците “Алабин” и “Витошка”.

Черните джипове на Дългия и охраната му блокираха за минути района. Петима облечени в черно гардове вардеха Трифонов, който докуцука до “адвокатското” кафене в близост до Съдебната палата.

Той прекара там близо час, явно на делова среща, след което се върна при кохортата от мутроподобни пазванти и заедно отпрашиха по забранената за коли зона на бул. “Витоша”.

Снимки: Bulphoto, Blitz