Моменталната снимка на Сашо Кадиев, направена днес, го показва зад кормилото да яха алфа ромеото си за десети път от морето към София, и след няколко часа пак обратно.

Свършва представлението "Горката Франция" в комерческия театър "Българан" във Варна и запрашва към София да поспи няколко часа преди снимките на „Стъклен дом".

Следобед пак е зад кормилото, този път до Пловдив по сърдечни работи Там живее момичето му Таня, което обича да го слуша, докато й чете смешките на Джером Джером, О'Хенри или Оскар Уайлд. Или сонетите на Петрарка и Шекспир. Както е холеричен, с блесналите очи и патоса на откровението в думите си, започне ли сонетите, кое момиче би устояло!

"За първи път съм толкова много влюбен!", признава Сашо с характерната си спонтанност на екстроверт. Обаче не бяха ли така сериозни и дълбоки отношенията с хубавата като икона Илиана Коджабашева, заради която му завиждаше гилдията! Май точно го е уцелил черногорският режисьор Дино Мустафич, който неотдавна направи "Демонът от Скопие" в МГТ „Зад канала". Като го виждал да пристига на репетиция, го посрещал с думите: „Йеби ветъра дойде! Да почваме!"

„Ставам все по-сериозен!, оправдава се младият актьор. - Макар че нямам опит с любовта, чувствам, че когато се откриеш с някой човек, сливането става много бързо. Не спазваш условности, не ти пречат комплекси за време и дистанция. Най-добре се чувствам в любовта и в театъра!", заявява смело на доброжелателите и на завистниците си. Признава, че мисли непрекъснато за Таня, обича и е обичан. Всичко е легитимно - тя го запознала с родителите си, той с приятелите.

Раздялата с Илиана е вървяла по пътеката на традицията - след 5 години или трябва да се ожениш за гаджето си, или да си вземеш шапката. Сашо обаче не се е чувствал готов за семейство, а кой кого е оставил, не е важно. Донякъде върху решенията му влияе и удобството да си е самодостатъчен. Не знае какво е да скучаеш сам - ако не чете на глас стихотворения, любимото си четиво, може да снима или да играе видеоигрички като тийнейджър.

Доволен е, че неговият Пацо от „Стъклен дом" разгръща присъствието си в сравнение с началото, когато го извикали за два дни да кисне на бара с останалите от компанията. Но го харесали и сценаристите започнали да пишат реплики за този Пацо. „Много си го харесвам! Хората вече ще го познават като отделен герой."

"Стъклен дом" е първото му сериозно излизане на екран.

Не брои тв новелата "Езерното момче" на режисьора Димитър Шарков, излъчена през 1996 г. от Канала. Взел си е за девиз признанието на Ал Пачино, че когато се е опитвал да натисне за някоя роля или филм, никога не е ставало.

Като на повечето артисти, лятото на Сашо отминава в работа. Но и есента не го очаква с почивка. Тези дни излезе с колегите в двете участия на МГТ „Зад канала" на „Аполония" - „Балкански синдром" и „Фантомът от Скопие".

Очаква да играе в новите постановки на Мариус, Теди Москов и Бина Харалампиева.

В отношенията с майка му Катя Евро е настъпила еволюция. Заспорят ли за кино и телевизия, Сашо мълчи и слуша мъдри думи. Обаче стане ли дума за театър, съветите ги дава той със самочувствието на актьор с повече от 15 постановки зад гърба си. „Абе, театърът си върви. Сега гаджето ме интересува!" А до него в гримьорната на МГТ "Зад канала" професорът от НАТФИЗ Атанас Атанасов, който репетира там, го отрезвява: "Саше, скоро няма да минаваш в графата "млад артист"!