Йоана Буковска закъсня с десетина минути за собствената си сватба вчера.

Тя дойде след всички гости в църквата „Св. София”. А попът на няколко пъти питаше сватбарите: „Къде ви е булката?” и не получаваше конкретен отговор. Въпреки това церемонията мина без напрежение, пише "Монитор".

Звездата на театъра и киното и избраникът й Иван Давидов – експерт по европейски проекти, пристигнаха в кола в ретро стил, което се смята за връх на модерното. Кумовете и други сватбари също се съобразиха с ретро стила на придвижване и обличане.

При отварянето на вратата на колата Иван подаде ръка на Буковска, но роклята на актрисата се заклещи с дългия си воал във вратата. Трябваше да дойдат помощници, за да освободят дрехата на звездата. Роклята е от копринен шантунг, изработена от дизайнерката Вяра Георгиева. Йоана казва за воала на тоалета си:

„Роклята прераства в нещо голямо”.

Букетът на актрисата бе от рози, а в косата на Йоана бяха преплетени много малки живи рози в кремав нюанс. Те съвпадаха идеално с вратовръзката на младоженеца и лентата през роклята.

Сред гостите на църковната част от сватбата бяха много роднини и артисти. Някои от роднините бяха помъкнали още в църквата обемистите си подаръци, които видимо им пречеха.

Сред артистите в „Св. София” се появиха прочулият се от „Пълна лудница” симпатяга Герасим Георгиев–Геро, Милена Маркова-Маца от „Аламинут”, Деси Бакърджиева, легендарният Джоко Росич и др. Много от гостите предпочетоха да пропуснат църквата и да отидат директно в хотела, където щеше да тече купонът, предвиден за повече от 120 гости.

Сред тях се очакваха Дони и Нети, режисьорът Иван Андонов, Малин Кръстев, Дочо Боджаков. При излизането от църквата и мятането на житото се появи голямо ято гълъби.