Мнозина на пръв поглед биха я оценили като материално момиче заради шармантната й външност. Оказва се обаче, че Калина Крумова изобщо не се превъзнася по характерните за всяка красавица дрешки, бижута, сувенири и финтифлюшки.

"Не съм вещоман и не мога да се привържа към предмет", споделя депутатката от "Атака". Тя предпочита да инвестира времето, емоциите и парите си в преживявания. А те са свързани на първо място с най-голямата слабост - сина й Коко. Калина обаче се е зарекла да го пази от медийно внимание, доколкото това й е по силите.

Все пак като всяка дама и тя има своите любими "нещица" и малки лични страсти, които се съгласи да сподели с читателите на "24 часа".

1. РИСУНКАТА НА КОКО


Къщичка с прозорци като от морски шах. И рамка, направена от вложени една в друга сламки, прикрепена с кламери. Тази творба стои на почетно място в дома на Калина. Рисунката на Коко е отпреди няколко години. Оттогава има и много по-добри, защото рисува отлично, хвали го Калина. Има обаче слабост точно към тази, защото я впечатлил с изобретателността си.

"Тогава получих още едно доказателство, че човек трябва да общува с деца, ако иска да се разтовари или да научи нещо ново. Винаги са по-свежи от възрастните", категорична е младата майка.

2. ДИПЛОМАТА ОТ КУМАТА

Няма нищо по-хубаво от това в тежък момент някой да ти засвидетелства обич и приятелство, категорична е Калина. Така станало и със закачливата диплома за "Най-готина мацка" в комбинация с малка статуетка, подарък от близката приятелка Нина, която Калина шеговито нарича Кумата. "С този жест ме докара до плач от умиление", просълзява се депутатката.

3. СЛАДОЛЕД

"Приятелите ми казват, че мога да живея само на сладолед и вода. Вярно е. Това е моята диета", признава кулинарната си слабост Калина.

Хапва само и изключително шоколадов сладолед.

За Калина се знае, че не пие алкохол, нито пуши. Не обича т. нар. натурални сокове, отказва газирани напитки. Със сладоледа обаче може да прекалява и го прави при всяка възможност.

"Миналата година бях командирована в Испания. Беше ужасно горещо, около 40 градуса. Само за една обедна разходка изядох 1 килограм сладолед от кутия", признава си депутатката. Всичко може да липсва в хладилника й, но камерата винаги е заредена с порядъчни количества от леденото лакомство.

4. ВИСОКИ ТОКЧЕТА

За мен жената е дама, когато е на висок ток и с изискана обувка, категорична е Калина. Не харесва платформи, танкове и други модерни изпълнения. Държи на класиката, а тя трябва да е минимум 10 сантиметра.

"Сигурно защото съм нисичка", смее се високата 177 см депутатка. Преди време из парламента тръгна виц, че половината от съпартийците й в парламентарната група на "Атака" отказвали да й правят компания на кафе, в бюфета или кулоарите, за да не снимат фотографите как Калина стърчи половин глава над тях.

Дори на партийни мероприятия с по-спортен дрескод Калина пак е на високо и тънко токче. Затова колегите й често я поднасят, че и за планинско катерене ще се яви на 12 сантиметра.

Ниският патък е огромното изключение при нея. Все пак се намират един-два чифта - за плаж и разходките с Коко.

5. ВОЛЕЙБОЛЪТ

Едва ли има по-запален фен на волейбола в парламента от Калина. От години тя е “абонирана" за всички по-важни мачове и въпреки депутатските привилегии предпочита да седне отпред на земята при колегите си журналисти и фотографи.

“Дядо ми е инженер на спортните зали и на стадиона в Бургас. Там съм израснала, затова волейболът и футболът са ми страст от дете", спомня си Калина.

Напоследък малко разредила посещенията заради държавните си изпити. Но оставащите мачове си е обещала да проследи на живо. “Има жени, които обичат да ходят на СПА. Други – на фризьор, на маникюр, на шопинг. Аз ходя на волейбол", свива рамене депутатката.

Самата тя играе, но любителски. За сметка на това обаче не се поколеба да позира с последния екип на националния отбор. В комбинация с любимите високи токчета.

6. ТЕЛЕВИЗИЯТА

Малцина могат да се похвалят, че са започнали професионалната си кариера на 11 г. Калина е от тях. Преди 14 г. е избрана в кастинг за детско предаване и оттогава до старта на депутатския мандат през 2009 г. работи в бургаската тв СКАТ.

"Телевизията е голямата ми любов. Никога не съм го приемала като работа и при първа възможност ще се отдам отново на това", зарича се Крумова.

След детското предаване тя започва в младежко, после води тв игра, новини, сутрешния блок. Прави предаване за сватби (покрай което е обличала стотици булчински рокли) и документални филми.

7. ШАЛЪТ ОТ ВИЕТНАМ


Ако иска да си "организира" пътуване до Виетнам, Калина посяга към този шал. Купила си го именно оттам по време на едно от най-любимите си пътешествия. "Страна, която не се описва с думи и снимки, трябва да се види", унася се в спомени депутатката. Обожава шала и заради цветовете - синьо, зелено и тюркоазено. Като цяло шаловете са слабост на Калина - обича ги и като аксесоар, и като закачка към облеклото, и като детайл от него.