Естрадната певица се е обогатила със поне 150 бона на гърба на Столична община, пише в. “Всеки ден”.

Тя взела 31 000 лева лукс апартамент на “Софийски имоти” в най-баровската част на квартал “Лозенец” уж да прави детска школа. Такава до ден днешен няма. Най-безобразното е, че звездата е препродала апартамента в разгара на имотния бум за 180 000 лв. Според запознати истинската цена била дори 2 пъти по-висока.

Лили Иванова се оказва изпечена търговка и специалист по имотните сделки. Схемата е проста и перфектно изпълнена. В края на 2001 г. тя се примолва на тогавашния кмет Стефан Софиянски да й даде общински имот, ама нещо по така, за да отвори детска школа. Кметът разпорежда на скандалното дружество “Софийски имоти” да се заеме със случая. Хитрата хватка е узаконена с решение на Общинския съвет.

Така “Софийски имоти продава” на певицата апартамент на столичната улица “Кожух планина” на две преки от Японския хотел в най-скъпата част на София. Нейни комшии са премиерски съветници по онова време, депутати и олигарси.

Имотът е особено апетитен не само заради чудесното си местоположение в скъпарския квартал “Лозенец”, но и заради приличната си квадратура. – 107 ,11 кв.м. Състои се от дневна, кухня – бокс, три спални и обслужващи помещения. На мястото Лили Иванова обещава да направи школа за талантливи деца, но всъщност си организира офис.