Под мотото „Живей на сигурно”, съвместно с верига магазини за еротично бельо и секс играчки, певецът Крум започва мащабна кампания, в която ще бъдат раздадени над 20 000 презерватива по време на изявите на изпълнителя.

„Правете секс, забавлявайте се, но го правете разумно”, заяви Крум.

Певецът поздрави гостите си с изпълнение на „Руска рулетка” – последният му сингъл, който носи посланието на кампанията.

Повече за перипетиите на Крум, който преди 4-и години тежко заболява от Хепатит B, до чиято зараза стига поради непредпазливост при секс, ще разберете от интервюто му пред вестник “Женски Тайни”, пише blitz.bg.

- Лично ти си се заразил от даден човек, което вече няколко години много те тормози, цитирам твоите изказвания... Този човек твой приятел ли е, познат, близък?
- Всъщност аз също заразих човек. Това е тогавашната ми половинка и честно казано не сме се пазили. Което е много глупаво, защото скоро след това се разделихме поради несъвместимост на вижданията за живота и представяш ли си как се опетнихме за цял живот. Една мимолетна връзка доведе до кофти последствия. Много ми е съвестно и сигурно дълго ще ми тежи.

- По какъв начин си се заразил и как разбра, че си болен?
- Първоначално си мислех, че е от една татуировка, но после, когато пресмятахме периода на заразяване, се оказа, че не е. Аз по това време бях доста буен, сменях си гаджетата често. И дори да си призная не зная от кого съм се заразил. Представи си каква е щуротия това. А представи си да се бях заразил от нещо необратимо.

- По какъв начин протече лечението ти, беше ли хоспитализиран и за колко време?
- Веднага от спешното ме откараха в Инфекциозна болница. Честно казано, изобщо не приемах нещата насериозно в началото. По цял ден мъкнех системата с мен в кафето, в двора на болницата и по цял ден приемах приятели. Докато в един момент просто вече не можех да стана от леглото. Изведнъж се превръщаш в друг човек. Мои приятели постоянно идваха – дори една вечер цял випуск абитуриенти се изсипа на свиждане. Изкарах повече от месец в Инфекциозна.

- Кой най вече те подкрепи и помогна в този тежък за теб момент?
- Няколко приятели, които идваха постоянно при мен. Всеки ден ми носеха храна, извеждаха ме вечер, за да се изкъпя. Тогава майка ми беше все още жива, но болна и моето семейство просто се разпокъсваше измежду целия този ужас. Аз не смеех да отида при нея вкъщи, защото ме беше страх да не й занеса някаква зараза.

- На прокламирането на тази кампания ти пусна архивни кадри от престоя си в Инфекциозна болница поради тежкото заболяване хепатит B, до чиято зараза си стигнал поради непредпазливост при секс. Кой направи кадрите, тайно ли са заснети, от кого по-точно, помагаше ли ви някой „от вътре” от персонала?
- Една от моите приятелки тъкмо си беше купила камера и дойде в болницата. В Инфекциозна не се свиква. Обстановката е такава, че няма как да не забелязваш какво е. И така решихме да снимаме за наша си употреба. И аз не знам защо, просто снимахме. Друг приятел пък беше много впечатлен колко съм жълт и затова е направил снимки с телефона.

- На тези кадри се вижда още как изглежда Инфекциозна болница отвътре, как в една стая лежат болни от хепатит А и B едновременно, което е недопустимо... Сега положението в тази болница същото ли е, има ли промяна след публичното огласяване на ситуацията в медиите?
- Не е много по-различно. Искам обаче да подчертая, че въпреки цялата мизерия, персоналът вътре се грижи изключително добре за болните. И на тях сигурно им е писнало от гадостта, но няма как. Но наистина е неприятно – болен си, кофти ти е, а на всичкото отгоре се чувстваш като хвърлен някъде на боклука.

- По какъв начин ще протече пропагандирането на социалната инициатива, която ще бъде изпълнена в действие под мотото „Живей на сигурно!”?
- Виж, въпреки че говоря на сериозни теми и проблеми са нахлували в моя живот, аз съм позитивен човек. Няма да превърна тази кампания в хленчене. Напротив, най-силното ни оръжие е да накараме хората да мислят позитивно, да се забавляват и заедно с това да научават за капаните, които крие небезопасният секс. Ще направим национално турне – ще обикаляме нощните клубове, ще се забавляваме и ще раздаваме презервативи.

Така ще покажем, че едно малко действие като това да отидеш и да си купиш кондоми може да те предпази. Освен това за по-голямо удоволствие ще подаряваме на нашите приятели и много интересни играчки, които могат да направят секса още по-вълнуващо удоволствие. Нашето послание е, че трябва да живееш на 100 % дори и повече, като много малко ти трябва, за да се спасиш от неприятни болести. Аз съм пример за това как може да рухнеш за един ден.

- Имаш ли човек да себе си, с който се чувстваш сигурен, като правиш секс или пък - повече от един са твоите партньори?
- В момента нямам сериозна връзка, сексът не върви с любовта при мен в момента. Но аз си обичам секса, правя го. Но само с презерватив. Вече не мога да допускам грешки.

- Секс и добра кухня - това ли е разковничето за добър сексуален живот или трябват и още стимули?
- Сексът е на първо място заедно с готовността да правиш компромиси. Явно все още не мога да нацеля правилната формула, щом засега съм си сам. Но знае ли се – може и да ми се получат нещата.

Интервю: Светлана Терзиева - Сесил