Венета Райкова вече седем години е водеща на едно от най-гледаните предавания в родния ефир "Горещо".

С какво я промени майчинството, в какви отношения са със съпруга й Тихомир днес, крие ли нещо от зрителите си и има ли гост, който не би поканила в студиото си, разберете от откровеното интервю на водещата за bliasak.bg:

- Венета, вече повече от 7 години водиш "Горещо", което се радва на висок рейтинг. Какво остава скрито от зрителите, което се случва зад кулисите и по време на записите?
- Няма нищо скрито покрито покрай "Горещо". Всичко, което се случва, го виждат зрителите, защото аз никога не правя уговорки с гостите какво да ги питам или какво да не ги питам. Винаги съм била честна със зрителите ни и съм работила само и единствено за тях.

- Има ли гост, който е успявал да те извади извън нерви и с какво?
- Не, защото това ми е работата и аз не приемам нищо лично. В студиото влизам в образа на водещата на "Горещо" и давам най-доброто от себе си. Място за нерви няма, това е непрофесионално.

- Твърдиш, че винаги си готова да разкриеш истината. Какво може да те накара да я скриеш от зрителите си?
- От зрителите нищо не крия, защото те имат много силно развито чувство да разкриват фалша и лицемерието и бързо спират да гледат предавания, които работят в полза на гостите си, а не на зрителите.

- Във VIP Brother стигна до конфликт с някои от звездите. Простихте ли си вече и има ли такива, с които все още не си говориш?
- Конфликт имах единствено с ДесиСлава, защото й казах да не се прави на много скромна като не е и съответно Азис я подкрепи. След като родих обаче преосмислих целия си живот и нещата, които съм правила и говорила, и ми стана много кофти, че съм й казала така. Най-вече заради сина й, който вече е голям и разбира всичко. Първо се сдобрих с Азис, което беше лесно, защото реален конфликт между нас не е имало. После в студиото на "Горещо", когато ДесиСлава ми гостува, се извиних на сина й за това, което съм казала за майка му и го направих от сърце, защото така съм го почувствала. А лошите неща, които те наговориха срещу мен, не съм ги страдала, защото знаех, че това е състезание за 100 хиляди лева и който каквото и да казва, парите са си пари, и всеки направи опит да ги спечели. Аз нямам право да се оплаквам от това предаване, защото благодарение на участието ми в него си купих ново БМВ за 50 хил. лева и още си го карам с голям кеф!

- Няколко месеца Вили Сечкова беше твоя конкурентка, а съдружникът й Емил Кошлуков твърдеше, че те бият по рейтинг. Ти с какви впечатления беше останала?
- В нашата държава, както знаем, всеки е свободен да говори и да мечтае каквото си иска, но само зрителите решават кое предаване празнува седми рожден ден.

- Има ли звезда, която не би поканила в студиото да ти гостува?
- Вече не.

- В началото като че ли беше по-хаплива. Смяташ ли, че с годините си станала по-мека към гостите си?
- По-мека не, но по-осъзната и по-овладяна да. На 1-ви юни станаха 19 години откакто правя интервюта - така поне пише в трудовата ми книжка, но чак след като родих и хормоните ми се пренаредиха чувствам, че правя истински интервюта.

- В медийното пространство се споменават твои интимни връзки. Защо отказваш да ги коментираш, като се има предвид, че самата ти разпитваш за тези неща твоите гости?
- В медийното пространство се говори и за зелени човечета, и за розови слончета, измишльотини много. За мои интимни връзки откакто съм с Тихомир от 31-ви декември 2004г не може да се говори нищо, защото той е единственият мъж в живота ми през цялото това време! А връзки от преди него няма какво да коментирам, защото те не означават нищо в живота ми. Но както се казва трябва да целунеш много жаби преди да срещнеш принца! Ако е можело Тихомир да е първият ми мъж в живота, щеше и да е последният, защото никой не е по-добър от него.

- Някои от критиките към теб са, че често говориш за детето си, като обвиненията са, че сякаш ти си единствената майка в България. Как приемаш тези критики?
- Това може да го каже само някой много злобен или глупав човек. На всички е ясно, че една жена като роди, детето й става най-важно в живота! Освен това аз интервю давам веднъж в годината и е нормално като ме питат за него, да отговарям. Той не е някаква срамна тайна, че да го крия!

- Какво качество искаш да възпиташ в сина си Патрик?
- Ето сега и вие ме питате за него, да не стане после, че много говоря за него. Да е добър човек, това е най-важното нещо.

- Суетен ли е Патрик?
- Да не говорим повече за него, за да не досаждаме на хората.

- Смятате ли с Тишо да го зарадвате с братче или сестриче?
- Да, но още не работим по въпроса.

- Амбициозна майка ли си?
- Не.

- Вече начертала ли си бъдещето на сина ти?
- Нямам такива намерения.

- В какви отношения сте с Тишо?

- Изживяваме непрекъснат меден месец.

- Кой е най-големият компромис, който си правила в името на любовта и брака?
- Когато двама души се обичат, те не си мерят компромисите, а правят всичко, за да са щастливи.

- Има ли нещо в Тишо, което би искала да промениш?
- Не, най-глупавото нещо е да искаш да промениш човека, за когото си се оженил! Нали си се влюбил точно в този човек - защо ще искаш да го превръщаш в някой друг?!

- Ще почивате ли това лято на море?
- Да, на 2-ри юли е последното "Горещо" за този сезон и веднага след това Тихомир ще ни води с детето в петзвездния хотел в Дюни.