Певицата, заедно с Криста, ще вземат участие в събитието на „Фейс ту Фейс” в подкрепа на борбата с трафика на бебета.

„Фейс ту Фейс” България е неправителствена организация с цел намаляване жертвите на трафик на хора и насилствената проституция. От 2002 насам чрез различни социални проекти и кампании „Фейс ту фейс” информират обществото и най-вече потенциалните жертви за опасността и сериозността на проблема.

Мария Илиева неведнъж е показвала отношение към такива значими благотворителни каузи и с „Фейс ту фейс” имат дългогодишно успешно партньорство. През 2006 реализираха видеото на песента „Сама”, посветена на борбата с трафика на хора и насилствената проституция. „Сама” е и саундрак към документалния филм „Открадната светлина” на режисьора Майкъл Кори Дейвис, спечелил четири награди в Холивуд. Чрез силата на музиката нарастващият проблем с трафика на хора придоби по-голяма социална разпознаваемост.

Настоящата кампания на „Фейс ту Фейс” е насочена към шокиращия бизнес с трафик на бебета и неговата нарастваща заплаха за обществото. Ниската информираност и образованост в България са основна причина за плашещата статистика за броя на продадените български бебета. Превенцията и обучението са ключови към решаването и ограничаването на проблема.

Мария Илиева застава редом с „Фейс ту Фейс” в този социален проект. Днес (14 юни) певицата ще вземе участие в благотворително събитие, имащо за цел набиране на средства, които ще бъдат използвани за образователни кампании сред потенциалните рискови групи. За да подкрепи каузата в концерта ще вземе участие и Криста. „По-добре е да предотвратим проблема, отколкото да лекуваме жертвите,” споделя Мария Илиева. “Младите майки от застрашените групи трябва да разберат, че децата им имат права и че те самите имат право на избор”, пише actualno.com.