Една от най-големите световни етнозвезди - Ищар, хапна солидна порция салати след двата си концерта преди ден в зала 1 на НДК в столицата.

Ищар признала, че има страх да хапне подобна салата заради всички за опасни бактерии по тях.

След като организаторите от ART.BG я убедили,че става дума за отгледани у нас салати, без каквито и да е бактерии по тях, тогава се отпуснала. Тя не ходила по заведения, защото била уморена след двата концерта. Затова поискала кетъринт направо в НДК. Освен на сирената наблегнала и на рибата.

Ищар Алабина изнесе концерти в Бургас и Варна преди страхотните шоута, които направи в столицата. При пристигането в София се оказало, че багажът на 6 от музикантите от бенда на Ищар не е дошъл от Варна. Наложило се организаторите до последната секунда преди първия концерт в НДК от 18.30 ч. да търчат по магазините и да обличат екипа на Ищар.

Етнозвездата буквално просълзи хората в НДК с изпълнението на песента „Облаче ле бяло". „Благодаря ви, българи, че ми подарихте тази песен. Още първия път, когато я чух, се влюбих в нея", обърна се тя към публиката. Тя накара дори и тийнейджърите в залата да се изправят, докато изпълняваше емоционално песента на отличен български, без следа от акцент.

В НДК се чуха и другите хитове на певицата Last Kiss и C'est La Vie, Habibi. „Ах, колко искам да целуна всеки един от вас и звукът на целувката да отеква чрез микрофона в цялата зала. Искам всеки един от публиката да живее с усещането, че тази интимност, макар и споделена пред пълната зала, е само за него", обърна се певицата към феновете си.

Ищар не пропусна да изпълни и старата и много красива еврейска песен „Евкалиптови гори" за тъжната самотна жена в къща край река Йордан. През целия концерт темпераментната звезда не позволяваше на публиката да седи безучастно. „Ей, какво ви става?! Защо стоите, а не танцувате? Да не би някой да ви каза да мирувате?", на няколко пъти питаше почитателите си Ищар.

След края на концертите в София Ищар близо два часа раздаваше автографи. Тя не отказа на нито един свой фен да се снима с него. „Бях чувала много неща за хората в София. Но това, което видях, надмина очакванията ми. Искам да идвам в България пак, и пак, и пак", сподели пред в. Монитор Ищар.