Телевизионната легенда Къци Вапцаров не таи обида към никого и няма нищо против отново да води предаване.

Това заяви в праймтайма на bTV родоначалникът на ентъртейнмънта в родния ефир, който беше гост на ТВ шоуто „В джаза събота вечер”.

Къци, който помним с предаванията „Супершоу Невада”, „Риск печели, риск губи” и „Кой е по-по-най”, в момента се изживява като филмов режисьор и мениджър на детска градина за талантливи деца. Твърди, че клюките, които са се пишели по негов адрес, са го засягали, но отдавна му е минало.

Легендарният водещ се дразни на простотията в телевизията и смята, че медиите днес не изпълняват главната си възпитателна роля – да учат хората да бъдат добри. В този контекст е и новата му книга: „Простотин, стоп!”, която заради малкия тираж може да бъде открита единствено в Народната библиотека.

Малко известно е, че Къци жъне успехи като филмов продуцент и режисьор. Късометражният „Добре дошли на Земята” беше сред номинираните продукции на няколко филмови фестивала през 2008 г.

Специална изненада за Къци беше музикалният поздрав от големия му син Асен, който упорито се учи да свири на китара.

17-годишният тийнейджър сподели, че да бъдеш дете на Къци Вапцаров има както предимства, така и много недостатъци. „Да си кажем истината, баща ми го направиха на нищо”, заяви без скрупули талантливият Асен.