Златното момиче на България не се посвени да разкаже пред Венета Райкова за скандалите със съпруга й Наско Сираков. Тя най-после се престраши да признае и за глада, който е трябвало да изтърпи по времето, когато Нешка Робева я е тренирала.

Една от най-добрите гимнастички на родината седна на горещия стол и може би това я провокира да разкаже пикантни подробности за времето, когато е станала златно момиче. Оказва се, че всички митове за строгия режим, който е налагала и забраната за хранене, които от години се носят за Нешка Робева са напълно верни. Илияна и другите момичета са се криели, за да ядат. На един от лагерите им Робева ги е вдигнала в полунощ, за да тренират. Това са само малка част от нещата, които са преживели.

Няколко месеца след като се е отказала от гимнастиката 20-годишната Илияна се е омъжила за Сираков. Още на първата им среща той й е заявил, че ще стане негова жена, а тя му се е ядосала. Почти 30 години по-късно златното момиче продължава да обича силно съпруга си.

Само заради него и заради състезателния си дух Раева се е научила да готви и да се грижи за дома. Първите години от брака им са били най-тежки. А ревността и у двамата тогава е била най-силна. При едно от скарванията им бясната гимнастичка е изхвърлила цял куфар с дрехи през 17 етаж на блока, в който са живеели. Според Раева мъжът й и днес продължава да е обект на желание от страна на жените, а и на нея самата не й липсват ухажори.

За митовете, че министър-председателя Тодор Живков е подарявал на спортистите коли, апартаменти и злато, Илияна заяви, че са пълна измислица. Той винаги е уважавал спортистите и хората на изкуството като е давал приеми в тяхна чест в резиденция Бояна, но всичко което са получили от държавата е в размер на едно кожено палто и по една "Лада". Апартаментите са си ги плащали сами.

Според златното момиче на България тайната на щастливия семеен живот е да ти доставя удоволствие да правиш нещо за другия, да му показваш любовта си, пишат от Blife.