Скандал между собственика на Real Enterprises и организаторите на "Пирин фолк" се вихри през изминалата седмица.

Поводът е видеоклипът към песента "Не мога да простя" на Иванина, който бе качен в сайта на фестивала, след което свален.

Иванина ще участва на тазгодишното издание на фестивала, който от няколко години насам е със затихващи функции и с все по-слаб зрителски интерес. Какво точно се е случило научаваме от Николай Първанов - Китаеца, продуцент на певицата.

*Иванина

"Решихме да участваме на "Пирин фолк" с нашата изпълнителка Иванина, на която започнахме да ú готвим песен - композиция и аранжимент на Светослав Лобошки. Понеже по регламент трябваше да изпратим клип на дадения изпълнител от нашата компания, който ще участва на фестивала, ние изпратихме този клип и от тях получихме отговор, че не може да сложат този клип в техния сайт. Първо в този клип нито има голи сцени, нито нещо, което да ги притеснява. Ако има някакви по-еротични сцени, те са представени от актьор, а не от нашата певица. Момичето прилича много на нашата певица и от там се получи това объркване, което ние го приехме малко по-лично понеже като нова компания получаваме натиск от доста места. Бяхме предприели стъпки да заведем дело срещу организаторите на "Пирин фолк" - казва Ники Китаеца пред Signal.bg.

На 4 май, обаче, той се чул с Валентин Пенцов - директор на фестивала, и разрешили казуса. "Стигнахме до решението, че след като изпратим нов клип, без тези сцени, нашият изпълнител ще участва. Разбрахме се мирно и тихо. Малко се получи медиен шум, който ние не сме го търсили" - допълва Китаеца.