Незапомнен скандал с еротичен привкус разтресе мюсюлманския свят, след като германската актриса от турски произход Съла Шахин лъсна гола в Playboy.

Красавицата, която живее в Берлин, се осмели да свали дрехите си за немското издание на мъжкото списание.

И с това успя да влезе в историята като първата мюсюлманка, предприела подобна дръзка стъпка, пише .

След появата на откровената фотосесия в майския брой на Playboy обаче изключително голяма част от мюсюлманската общественост скочи срещу смелата Шахин.

Към пороя от критики се присъединиха дори родителите на брюнетката, които до този момент се гордееха с нейния успех в германски сапунен сериал.

"Майка ми не ми говори, а още по-тежко е положението с баба ми и дядо ми", призна 25-годишната туркиня.

Нейният баща, също актьор, пък я нахокал, че с тези снимки предизвиква бурните реакции на мюсюлманите по света. Но това като че ли е по-малкото зло в случая.

Голите снимки на Шахин разбуниха духовете и предизвикаха огромна вълна от възмущение сред турската общност в Германия, а мюсюлмани от цял свят поискаха смъртта й изразиха готовност да я линчуват за срамното й поведение, опозорило честта на жената мюсюлманка.

"Направих това, защото наистина искам да съм свободна. Тези фотографии са освобождаващи, особено след детството, което имах", мотивира решението си да се снима гола Съла.

В подкрепа на момичето се притекоха турските футболни национали. Повечето от тях смятат, че Шахин не е направила нищо лошо с голите си снимки.

"Живеем в XXI век. Нищо скандално не е станало. Съла е разкрепостено момиче и аз я подкрепям", коментира звездата на Галатасарай Арда Туран.

"Сила не е извършила престъпление. Няма нищо лошо в това да покаже тялото си", заяви турският национал Хамит Алтънтоп, който играе в Германия от дълги години.

Твърдо на страната на Съла застава и нейният годеник - германецът Йорн Шленвойт. "Тя има прекрасно тяло и щеше да е престъпление то да бъде скривано от обществеността", заяви той в свое интервю.

Вижте фотогалерия:

Съла Шахин за Playboy