През 80-те години на 20 век двамата братя близнаци Благовест и Светослав Аргирови бяха дует номер 1 на България.

И на този рожден ден – 23 април – те пак бяха разделени. Светослав е в Норвегия, Благовест – в София. Благовест Аргиров споделя шеговито, че с близнака му Светослав не празнували заедно, а боледували заедно, пишат от kliuki.bg

Освен това братът, който живее в България се хвали, че има син и снаха, които също живеят в Норвегия. Те обаче също като брат му Светослав не успели да дойдат на рождения му ден.

Запитан дали между двамата протича телепатична връзка, брат Аргиров потвърждава:

„Хващаме се често, че по едно и също време мислим за едни и същи неща. Твърдението, че между близнаците протича по-силна мисловна връзка, отколкото между обикновените братя е напълно вярно. Изпитвал съм го на свой гръб много пъти”.

В момента Благовест Аргиров се занимава с бизнес с недвижими имоти, което било трудна задача поради кризата. Макар по негова оценка тя да е много страшна, напук на всичко продължавал да се бори за бизнеса си. Попитан дали отсъстващия от рождения ден син скоро ще го прави дядо, той отговорил, че все още не е станал.

Младите му били обещали, че това ще стане, тъй като работят усилено по въпроса за наследник. Най-вероятно раждането на дете ще стане след като завършат образованието си. Синът на Благовест учел в Кралската военновъздушна академия в Норвегия, а жена му е манекенка.