Младата певица Поли Генова, която ще представи България на конкурса "Евровизия" в Дюселдорф, се оказа без пари за участие месец преди финалния етап.

Изненадващо БНТ й отказва всякаква финансова подкрепа. По предварителен договор националната телевизия трябваше да поеме разходите по клипа на песента й "На инат", но малко преди финала организаторите съобщили на екипа на Генова, че ще осигурят само една трета от необходимите средства.

БНТ е отказала да финансира и турнето на Поли в България и останалите европейски страни, което има за цел да промотира парчето й, пише blitz.bg.

"Участието ни навлече само неприятности. Забъркаха ни в какви ли не конфликти. И за какво, за да ни кажат накрая "Оправяйте се сами!" Мъчно ми е да го призная, но "Евровизия" е като проклятие", споделя певицата.

За първи път тазгодишният конкурс премина с доста орязан бюджет. За предишните издания БНТ осигуряваше видеоклипове на финалистите, както и разноските на победителя.

През миналата година БНТ похарчи близо 100 000 лева, за да подготви 4 песни на Миро, от които да се избере една, която да ни представи на финалите.

На конкурса през 2009 г. БНТ пръсна 44 000 лв. само за полуфинала.

Крайният етап глътна 30 000 лв., а за всяка песен, достигнала до последния кръг, се предоставяше бюджет от 10 000 лв.

През тази година БНТ съкрати разходите, като изрично подчерта, че целта е да се пести, за да се осигурят средства за победителите.

Затова Поли Генова и екипът й не могат да разберат защо месец преди финала се оказва, че пари за тях няма.

Вижте видео:

Поли Генова - "На инат"

Снимки: Bulphoto