Прокуратурата настоя да бъдат изяснени връзките на лекаря на Майкъл Джексън с три жени, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Д-р Конрад Мъри е разговарял с тях по телефона същата сутрин, когато е умрял Джако.

Следователи заявиха, че д-р Мъри разговарял по мобилния си телефон с три жени и им изпратил sms-и преди смъртта на Kраля на попа. Разговорът на д-р Мъри със сервитьорка, която срещнал в ресторант в Хюстън, продължил 11 минути и вероятно е приключил,когато лекарят си дал сметка, че Джако е престанал да диша. Конрад Мъри освен това получил обаждания по телефона от други две жени, които срещнал в клубове за стриптийз в Лас Вегас, пише БТВ.

Подробностите за тези връзки са необходими, за да се покаже невниманието и разсеяността на д-р Мъри, когато той е трябвалода се грижи за Майкъл Джексън, се казва в съдебните документи.

Разследването на тези връзки ще позволи също да се провери дали казаното от лекаря за събитията, довели до смъртта на поп певеца, отговаря на истината, като се има предвид, че д-р Мъри никога не е споменавал за въпросните телефонни разговори пред лосанджелиската полиция.