Слави набута любовницата си, Стефка Янорова - мъжа си, а Ламбо - целия си клас в НАТФИЗ.

Типичната българска шуробаджанащина не пропусна и хитовите сериал "Стъклен дом" и "Столичани в повече", установи разследването на "ШОУ".

След като се превърна в машина за пари, "Стъклен дом" се напълни с приятели, роднини и любовници на продуцентите и актьорите. Последният парашутист е съпругът на Стефка Янорова - Петър Трендафилов, който в живота е коремен хирург във Военномедицинска академия. В "Стъклен дом" той играе също доктор и по думите на зрителите по форумите се справя с актьорската игра доста по-добре от завършилите НАТФИЗ.

В епизода от миналата седмица пък видяхме друга "професионалистка" в "Стъклен дом" - прясната любовница на Слави Трифонов - Мартина. Кръшната блондинка си уреди чрез голямото влияние на Дългия в bTV ролята на сервитьорката, която носи еклерова торта на Асен Блатечки и фреш от моркови на Илка Зафирова. Според наши източници за епизодичната роля тя е прибрала 1000 лева, за да се появи на екрана за 30 секунди.

Шуробаджанащина белязва "Стъклен дом" от самото му начало. Още в първия сезон зрителите гледаха бездарната игра на жената на Георги Кадурин. Мариана Миланова беше уредена с ролята на бившата на Чарли (Асен Блатечки). Въпреки че от години играе заедно с благоверния си в Младежкия театър и от време на време я викат за някой скеч в "Аламинут", Маринова стана известна едва след като беше "внедрена" в "Стъклен дом". Кадурин е от старата гвардия актьори, които не пестят сили и връзки, за да вкарат на блага службица родата. Манекенът Ники Илиев, който е племенник на актьора, неслучайно е в една от водещите роли в "Забранена любов". Въпреки че красавецът не блести с актьорска игра, той е здраво закотвен в сапунката.

За никого не е тайна, че сред връзкарите в "Стъклен дом" е и синчето на Катето Евро - Александър Кадиев. Младежът неотдавна даже имаше наглостта да се оплаче, че не е доволен от хонорара си в сериала. Сашко твърди, че заплатата му стигала само да си купува цигари, да си плати сметката на мобилния телефон и да си вземе 2-3 вафли. Близки до актьора обаче споделят пред "ШОУ", че момъкът живеел доста нашироко и изобщо не бил за ожалване. Той вилнеел по софийските заведения до малките часове почти всеки ден и пийвал доста.

Стефан Данаилов също се възползва от властта в "Стъклен дом", за да пробута протежетата си. Една от тях е Ива Гочева, която изигра Ева Торес - жената, омаяла Камен Касабов, пишат от Blife. Веднага след като актрисата изгря на екрана, зрителите я нападнаха по форумите, че е "безлична", "отвратителна", "втрещих се, като казаха, че е най-красивата българка", "прилича на лелка" и играта й е "пълна скръб". Освен по линията "любимка на Ламбо", Ева се намърда в апетитната роличка и благодарение на баща си Димитър Гочев - един от собствениците на продуцентската фирма "СИА адвъртайзинг", която стои зад "Стъклен дом".

"Столичани в повече" също дават своя дан в екранната шуробаджанащина и връзкарство. Разследването на "ШОУ" установи, че 12-годишната Мина Маркова дължи ролята си на Яна на своите известни и влиятелни родители. Шестокласничката, която стана известна с култовата реплика в сериала "Дядо Радул гушна букета", на екрана е малката щерка на семейство Лютови, но в живота е свързана с... Чеканови. Момиченцето е "издънка" на звездното семейство на актрисата от Сатирата Албена Павлова, която играе съпругата на кмета - Гълъбина, и на Емил Марков - сценарист и режисьор на "Комиците" и "Столичаните". Мина отдавна е позната на зрителите. Тя се изявява от време на време в скечовете на "Комиците", даже едно нейно участие донесе куп главоболия на екипа.

В "смешката", написана от татко й, заради която беше сезиран и СЕМ, Мина е пратена да купува презервативи, а продавачът мисли, че са за баща й и иска лично родителят да отиде, за да си купи точния размер. Мина уточнява, че кондомите са за майка й, която отива на почивка и не знае на какви размери ще попадне там.