Холивуд често ни разтърсва с пикантни истории, пълни с буйни герои, секс, насилие, алкохол и дрога.

При това не само от екрана. Има ли знаменитости, ще има и скандали. Някои от звездите сами си ги търсят, защото няма лоша реклама. Други са такива по природа, а на трети славата им идва в повече.

Какво се крие зад най-известните кавги в Холивуд, обобщава британският в. “Телеграф”.

Никоя класация за скандали не може да мине без непослушното момче Чарли Шийн. В живота му има всичко - алкохол, наркотици, изневери, проститутки, побои над съпруги. Буйният характер на актьора обаче вече пречи не само на личното му битие, но и на кариерата.

На 7 март филмовият гигант “Уорнър брадърс” го уволни от сериала “Двама мъже и половина” за “опасното му саморазрушително поведение” и острите му нападки срещу шоуто и продуцентите. 45-годишният Шийн им отвърна с дело за 100 милиона долара, което заведе срещу компанията и изпълнителния продуцент на сериала Чък Лори в съд в Санта Моника. Актьорът твърди, че миналата година договорът му бил подновен без проблем, въпреки че е бил обвиняем за побой над третата си съпруга Брук Мюлер и е бил в клиника за лечение на зависимост от алкохол и наркотици.

Докато тече делото, Шийн, който е сред най-високоплатените актьори в Холивуд със състояние от 85 милиона долара, се превърна в интернет сензация. Актьорът откри видеошоу “Ъгълът на Шийн”, в което разказва за живота си, пуши цигари и изкарва дима през носа си и пие “кръв на тигър”.

До неотдавна никой не бе предполагал, че раздялата на холивудската звезда Мел Гибсън (54 г.) и рускинята Оксана Григориева (39 г.) ще прерасне в истинска буря. Любовната им история започва на снимките на филма на Мел “На края на тъмнината” през 2009 г. Тогава той има железен брак от 28 години със съпругата си Робин и 7 деца. А Оксана е млада, красива и сама.

Пианистката така му взема ума, че той се развежда по бързата процедура и не след дълго с Оксана стават родители на малката Лусия. Скоро след това таблоидите гръмват, че двамата са се разделили, а Оксана завежда дело за тормоз. По думите й актьорът я е удрял многократно, избил й зъб и я е заплашвал с оръжие. По-късно тя пуска аудиозапис в интернет, на който се чува Мел да я обижда с думите: “Облечена си като разгонена свиня и ако те изнасили група негри, вината ще си е твоя.”

Работата става дебела, защото любимото на милиони зрители “Смело сърце” нагазва и в чувствителната расистка тема. Развръзката - Гибсън е осъден на 3 години условно за побой над бившата си приятелка. Той трябва да положи и 16 часа общественополезен труд в група, която се грижи за деца, а 1 г. да посещава специални курсове за предотвратяване на домашното насилие. Предстои му битка с Оксана за попечителството над Лусия (2 г.).

Без съд и присъди, но с много горчивина е изпълнена и друга известна холивудска вражда - тази между Анджелина Джоли и баща й Джон Войт. Двамата спират да си говорят и да се виждат през 2001 г., след като Анджелина разбира, че баща й изневерявал на майка й Вивиан, която почина от рак през 2007 г. Войт, който също е актьор, пък обяви в шоу, че дъщеря му има “сериозни душевни проблеми” и трябва да се лекува. Едва миналата година двамата бяха заснети заедно, с което подсказаха, че може би са изгладили отношенията си. Твърди се, че за това помогнал мъжът до Анджелина - Брад Пит, с когото отглеждат шест деца.

Най-известната вражда в Меката на киното обаче си остава тази между грандамите Бети Дейвис и Джоан Крауфорд, която продължила 30 г. Двете се скарват за мъж - Франкот Тоун, и отнасят кавгата си в гроба.

В далечната 1935 г. Бети партнира на Франкот във филма “Опасен”. Влюбва се лудо и започва да излиза с него, без обаче да подозира, че по това време той има връзка с Крауфорд. По-късно Дейвис набеждава Крауфорд, че е спала с всеки мъж в “Метро Голдуин Майер” с изключение на кучето Ласи.

Когато Крауфорд умира през 1977 г., Дейвис има последната дума: “За умрелите хора не се казват лоши неща, а само добри. Джоан Крауфорд е мъртва. Това е добре!”