Заради предстоящата УилКейт треска (така вече наричат треската, обхванала света заради предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън) за никого няма да е изненада, че на първо място в класацията на най-елегантните дами от знатни династии попада именно Кейт Мидълтън.

Независимо от обикновения си произход Кейт вече показа, че може да изглежда елегантно във всякакви одежди, от костюми в стил принцеса Даяна до прозрачни рокли.

Освен това Кейт е подчертано любителка на шапките със сложен дизайн.

А във Великобритания любовта към шапките се смята за изкаран изпит по елегантност.

На второ място в класацията се нарежда покойната принцеса Даяна, на която мнозина се опитват да оприличат Кейт въпреки огромните разлики между двете. На трето място е друга покойна знатна особа - монакската княгиня Грейс. За мнозина може и да е изненадващо, но на четвърто място е поставена британската кралица Елизабет Втора заради типичния за нея стил, съчетаващ най-често рокли в топли цветове, палто със същия цвят като роклята и обезателно шапка с причудлива форма в същите тонове като дрехите.

Челната петорка се оформя от най-елегантната знатна персона в Арабския свят - йорданската кралица Рания. Бъдещата кралица на Швеция, принцеса Виктория, която се омъжи миналата година, е на шесто място сред най-елегантните знатни дами. Шведската принцеса Мадалена следва сестра си на седмо място. Бъдещата кралица на Дания, съпругата на датския престолонаследник принц Фредерик, принцеса Мери е майка вече на четири деца, но това не вреди на елегантността й и поради тази причина тя е поставена на осмо място.

Смятана за най-красивата жена в Испания, принцеса Летисия, съпругата на престолонаследника принц Фелипе, е на предпоследно място в класацията. Нейният стил се отличава с елегантни бизнес костюми и обувки с високи токчета.

На последно място е най-голямата внучка на Елизабет Втора, дъщерята на принцеса Анна - Зара Филипс, която също ще се омъжва тази година.

Според модни експерти, ако класацията имаше още десет места, в тях със сигурност щяха да попаднат и съпругата на емира на Катар, както и няколко членки на монакското княжеско, пише actualno.com.