Холивудската знаменитост Джейк Джиленхол, прочул се най-вече с участието си в лентите "Планината Броукбек" и "След утрешния ден", бил ужасен от двойника си за новата продукция "Първичен код", пишат американските таблоиди.

В новия научно-фантастичен трилър тридесетгодишният актьор играе ролята на ранения пилот на хеликоптер капитан Колтър Стивънс, който е принуден да изживее последните осем минути от живота на друг мъж, за да обезвреди бомба, пише БГНЕС. 

Пред камерите на американските медии Джейк призна, че за момент се почувствал крайно смутен от случващото се на снимачната площадка, тъй като двойникът му изглеждал ужасяващо.

"Беше доста страховит. Бяха направили така, че очите и устните му се движеха, а от главата му излизаха жички и тръби. Правенето на тези неща и всичко останало, което остава зад камерата, често дори изглеждат по-странно в завършен вид, тъй като са задушаващи, смущаващи и странни", сподели пред репортери Джиленхол.

"Досега не бях виждал нещо, което да прилича толкова много на мен. Дори взех моя снимка, която непрестанно гледах и в един момент се ужасих. Това съвършенство, което бяха постигнали, ме ужаси повече от всичко", заяви още екранната звезда.